Før kampen: Leicester (H)

Av: Jostein Solstad 26.04.17

For første gang siden januar så har vi mulighet til å vinne to kamper på rad i ligaen. Men da må formlaget Leicester beseires først.

Arsenal

De siste dagene har det vært nydelig å være Arsenal fan. Det trodde jeg ikke at jeg skulle skrive mer denne sesongen.

Seieren mot City var fantastisk. Vi viser mental styrke ved å komme tilbake etter å ha havnet under, og vi viser at vi behersker flere måter å spille på. Hatten av for Wenger, du vant den taktiske kampen mot Guardiola.

Få hadde nok forutsett at Wenger plutselig skulle gjøre en endring, men det har han gjort. Ny formasjon har gitt to seiere av to mulige. Tenk om Wenger bare hadde gjort slik oftere. Magefølelsen min sier at Wenger fortsetter, og da skal det bli spennende å se hvordan han taktisk går inn i neste sesong.

Kampene vi har stilt med 3-4-3 har vært bortekamp og en nøytral kamp. Poenget mitt er at jeg er usikker på hvordan det blir når vi er tilbake på Emirates. Går Wenger tilbake til sin vanlige 4-2-3-1? Eller fortsetter han med samme formasjon som de to siste kampene? Jeg håper på det siste.

Jeg blir nesten mer frustrert enn glad da jeg ser United og Liverpool rote vekk poeng. For jeg tror ikke vi klarer å ta dem igjen. Klønete poengtap og noen pinlig svake resultater har kostet oss i 2017, og jeg tror vi har våknet for sent.

United og Liverpool kommer til å avgi poeng, men slik jeg ser det må vi nesten vinne de resterende matchene våre. Vi har blant annet Spuds på White Hart Lane, og den blir tøff. Vi har dog en nøkkelkamp mot United, og jeg vil ikke utelukke noe.

Først må vi ta Leicester, og det blir ingen oppgave mot et lag som har spilt på seg selvtillit etter sparkingen av Ranieri.

 

Lagets form (5 siste)

Arsenal – Manchester City 2-1 (E.E.O)

Middlesbrough - Arsenal 1-2

Crystal Palace - Arsenal 3-0

Arsenal - West Ham 3-0

Arsenal - Manchester City 2-2

 

 

Skader/suspensjoner

David Ospina og Santi Cazorla er ute. Mustafi og Lucas er usikre, men høyst trolig uaktuelle. Chamberlain er også usikker, men har en god sjanse til å bli klar.

 

Laget

Petr Cech fortsetter i buret. Den bakre trioen med Gabriel, Koscielny og Holding har fungert meget bra, og de fortsetter nok. Om Chamberlain blir klar så tror jeg at han starter. Visst ikke har vi en god erstatter i Bellerin. Monreal er bankers.

Aaron Ramsey og Granit Xhaka fortsetter som den sentrale midtbaneduoen. Førstnevnte hadde en feil som førte til mål sist, men la ned en veldig solid jobb. Granit Xhaka hadde også en god kamp, og jeg tror potensielt han blir en kjempespiller for oss.

At Mesut Özil og Alexis Sanchez starter er det liten tvil om. Hvem som tar den siste plassen er usikkert. Både Giroud og Welbeck inn som midtspiss er aktuelt, og ikke minst en Alexis inn som midtspiss.

Giroud var ikke veldig toneangivende på Wembley, men han bandt opp Kompany godt og la ned en veldig god jobb. Jeg ser på det som helt åpent hvem som starter i front, men tipper på at Welbeck tar Giroud sin plass. 

 

Mulig Arsenal XL (3-4-3)

Cech, Gabriel – Koscielny – Holding, Chamberlain - Xhaka – Ramsey – Monreal, Özil – Giroud – Alexis.

Innbyttere: Martinez, Gibbs, Bellerin, Coquelin, Iwobi, Walcott, Welbeck.

 

Får vi se dette igjen? Danny Welbeck gjorde sitt comeback mot Leicester i fjor med scoring. Scorer han igjen mot The Foxes? 

 

Leicester

Så er det Leicester da, eventyrlaget. Om 50 år vil kanskje folk skjønne hvor utrolig stor prestasjon det var av Ranieri og co å vinne Premier League. Vi er klar over hvor stort det er nå, men det er faktisk større enn vi tror. Jeg vil kalle det tidenes idrettsprestasjon.

Denne sesongen skulle det bli en forventet nedtur for The Foxes, men nedturen ble kanskje større enn ventet. I ligaen så lå de frem til midten av februar rett rundt nedrykk, og det var krise hos den regjerende seriemesteren.

I Champions League var det «gode gamle» Leicester vi så. De vant gruppen sin i mesterligaen, og skulle møte Sevilla i første utslagsrunde. Der klarte de det «umulige» å slå ut den regjerende Europa League mesteren, og de røk ut mot sterke Atletico Madrid i kvartfinalen, med 2-1 tap sammenlagt.

Men det var et grep som gjorde at sesongen snudde for Leicester, sparkingen av Ranieri. Den karismatiske mannen ble etter 2-1 tapet borte mot Sevilla sparket av klubben han bare et halvt år tidligere hadde vunnet ligaen med. Hva jeg mener om det? Pinlig, rett og slett.

Jeg skjønner klubbeieren, og at plassen i Premier League var viktig for dem. For alt jeg vet er det Shakespeare som var største grunnen til Leicester sin suksess i fjor. Foreløpig har grepet til Leicester-ledelsen fungert strålende, og klubben har tatt et langt steg vekk fra nedrykk. Hva jeg mener om det? Pinlig, rett og slett.

Ikke fortell meg at Ranieri holdt spillerne så mye tilbake. Hvordan er det mulig at spillerne ikke vil gi alt for den manageren som har gitt dem den største opplevelsen de noen gang vil få på en fotballbane? Hvorfor løper de mye mer under Shakespeare? Det er så illojalt, og fotballen på sitt mest kyniske at jeg blir trist. King Power Stadium bør hete Claudio Ranieri Stadium, for det Ranieri gjorde vil ingen gjøre igjen.

 

Lagets form (5 siste)

Leicester – Atletico 1-1

Crystal Palace – Leicester 2-2

Atletico – Leicester 1-0

Everton – Leicester 4-2

Leicester – Sunderland 2-0   

 

Skader/suspensjoner

Wes Morgan er skadet, og mister etter alle solemerker kveldens oppgjør.

 

Mulig Leicester XL (4-2-3-1)

Schmeichel, Simpson – Huth – Benalouane – Fuchs, Mahrez – Ndidi – Drinkwater – Albrighton, Okazaki – Vardy.

 

Kampfakta

*Sist Leicester slo Arsenal i Premier League var I 1994. De har nå gått 20 kamper i Premier League uten å slå Arsenal.

*Arsenal vil med seier mot Leicester ta sin 10 strake hjemmeseier mot Leicester, det er klubbrekord sammen med 10 seiere over Everton.

*Theo Walcott har scoret 3 mål på sine siste 4 kamper mot Leicester.

*Jamie Vardy har scoret Leicester sine 3 siste mål mot Arsenal.

*Arsenal vil med seier vinne to kamper på rad for første gang siden januar 2017.

 

TV

Kampen vises dessverre ikke direkte, men den sendes i reprise på TV 2 Sport Premium 3 kl 22.45.

Avspark er kl 20.45

 

We love you Arsenal, we do.

Arsenal 1

Huth (SM
86)

Leicester City 0