Før kampen: Middlesbrough (B)

Av: Jostein Solstad 17.04.17

Etter ydmykelsen mot Palace får vi nå en mulighet til å rette opp inntrykket, i et tøft borteoppgjør mot Middlesbrough.

Arsenal

Etter 3-0 seieren over West Ham så må jeg innrømme at jeg hadde forventet en god prestasjon mot Crystal Palace. Resultatet var intet annet enn katastrofalt. Totalt rundspilt og ydmyket, og ute av kampen om topp 4. Jeg blir veldig overasket dersom vi skulle klare å bli topp 4. 

Vi kan slakta Wenger til krampa tar oss, men det spillerne leverer er rett og slett skammelig. De er lønnet, de er profesjonelle, de lever drømmen sin, også presterer de slik. Ja, Wenger har ansvaret for det som presteres, men de som fortjener den største skyllebøtta er spillerne. Å prestere sånn de gjør mot Crystal Palace, er ikke en Arsenal spiller verdig. 

Mer og mer tyder på at Wenger er ute av stand til å lede klubben videre. Wenger er en legende, og fortjener å bli hyllet for alt det fantastiske han har gjort for fotballen, og for Arsenal. Men for hans egen del, og hans ettermæle tror jeg det vil være lurt av han å si takk for seg nå. Selvom jeg skjønner han utrolig godt. Jeg ville også følt meg sviket av mine egne spillere dersom de leverte slike prestasjoner. 

Kampen mot Boro i dag blir tøff. Ikke fordi Middlesbrough er et veldig godt fotballag, men fordi vi er fryktelig svake for tiden. Jeg ser for meg en kamp med få mål, mye kriging, der laget som mest vil vinne gjør det. Jeg har en dårlig magefølelse, men nå har laget ikke noe press på seg i form av plassering lenger. Nå står det om æren, og det håper jeg spillerne vil kjempe for. 

Positivt er at det er gode muligheter for at Cech og Koscielny vil rekke kampen. Ospina og Lucas er dessverre fortsatt ute. 

 

Lagets form (5 siste)

Crystal Palace - Arsenal 3-0

Arsenal - West Ham 3-0

Arsenal - Manchester City 2-2

West Bromwich - Arsenal 3-1

Arsenal - Lincoln 5-0

 

Skader/suspensjoner

Lucas, Ospina og Santi Cazorla er fortsatt ute med skader. 

 

Laget

Om Cech og Koscielny er tilbake så går begge de to inn i den bakre femmeren. Bellerin, Mustafi og Monreal starter nok ganske sikkert. 

På den sentrale midtbanen er det veldig vanskelig å si hvem som starter. Xhaka som jeg mener kommer til å bli en glimrende spiller for oss, har vært i fryktelig form, i likhet med laget. Elneny, Ramsey og Coquelin har heller ikke vært noe spesielt gode. Jeg håper Elneny og Ramsey starter, men jeg ser for meg Xhaka og Ramsey fra start. 

Fremover så starter Özil i sin vanlige posisjon, mens Alexis tar plass på venstrekant. Det er 50/50 mellom Walcott og Chamberlain, men jeg tipper på førstnevnte, selvom jeg ønsker Chamberlain.

På spissplass så håper jeg på Giroud, ettersom Welbeck har slitt med å omsette sjanser. Giroud er også en bedre spiller å ha når vi møter et lavtliggende Middlesbrough. 

 

Mulig Arsenal XL (4-2-3-1)

Cech, Bellerin - Koscielny - Mustafi - Monreal, Xhaka - Ramsey, Walcott - Özil - Alexis, Giroud. 

 

Innbyttere: Martinez, Gabriel, Gibbs, Coquelin, Elneny, Chamberlain, Welbeck. 

 

Middlesbrough

Etter å ha startet brukbart så møtte Boro fort veggen i Englands øverste divisjon. Vi må helt tilbake til midten av desember for å finne sist seier for Middlesbrough. 

Så i likhet med oss, så er de i fryktelig form. Steve Agnew har ikke lyktes veldig godt som Karanka sin etterfølger, og laget er på god vei mot nedrykk. 

De har noen brukbare spillere i blant annet Negredo og hurtigtoget Traoré, men ellers så er dette Middlesbrough laget etter min mening et av de gråeste lagene i hele ligaen. 

Middlesbrough kan til tyder være vanskelig å bryte ned, noe vi husker fra 0-0 matchen på Emirates. Et lag som kjemper mot nedrykk for alltid en ekstra "boost" av det også, så det kommer til å gjøre vondt på Riverside Stadium. 

 

Lagets form (5 siste)

Middlesbrough - Burnley 0-0

Hull - Middlesbrough 4-2

Swansea - Middlesbrough 0-0

Middlesbrough - Manchester United 1-3

Middlesbrough - Manchester City 0-2

 

Skader/suspensjoner

Da Silva og Husband er ute med skader. Ramirez og Friend er usikre. 

 

Mulig Middlesbrough XL (3-5-2)

Valdes, Ayala - Espinosa - Gibson, Barragan - Clayton - Leadbitter - Forshaw - Downing, Negredo - Stuani. 

 

Kampfakta

* Middlesbrough er ubeseiret de siste 4 hjemmemøtene med Arsenal. 

* Arsenal sin største seier i Premier League kom mot Middlesbroug med 7-0 i 2006 (likt som mot Everton).

* Olivier Giroud er den eneste spilleren i Arsenal stallen som har scoret mot Middlesbrough. 

* Arsenal har tapt 4 strake bortekamper i Premier League for første gang under "Wenger æraen". 

 

TV

Kampen vises på TV 2 Sport Premium. 

Avspark er kl 21.00