Snublet hjemme mot Aston Villa

Av: Joakim Rødven 15.04.24

Arsenal kunne ta tilbake tabelltoppen, men ble istedenfor senket av sin tidligere sjef.

Crystal Palace hadde gitt Arsenal og Manchester City en gavepakke da de reiste hjem fra Anfield med tre poeng. Med seier over Aston Villa kunne Arsenal derfor virkelig skaffe seg en luke ned til Jürgen Klopp og co.

Men med Unai Emery i spissen hadde Villa helt andre intensjoner enn å hjelpe Arsenal til ligatittelen.

Arsenal leverte en god 1. omgang på Emirates, men en annen kjenning i gangene på London Colney, Emiliano Martinez, sørget for at buret var stengt.

Men også gjestene fra Birminhang hadde noe å by på i de første 45 minuttene. Ollie Watkins forsøkte seg med en markkryper noen minutter før full tid i 1. omgang, men stolpen spilte på lag med David Raya denne gangen.

Leandro Trossard, som sørget for at Arsenal stiller på like vilkår når de møter Bayern München til returoppgjør i midtuken, kunne ha sendt The Gunners ledelsen like før pausen. Belgieren mottok et innlegg av Gabriel Jesus og skulle bare plassere ballen i målet.

Dessverre fikk Martinez kastet frem en for i grevens tid og holdt ballen ute.

Etter sidebyttet var det en særdeles skuffende prestasjon av Arsenal, som ikke maktet å få et overtak i kampen.

Snarere tvert imot, for Youri Tielemans sendte i vei et vådeskudd etter timen spilt. Belgieren satte høyrefoten til i klinket ballen først i tverrliggeren før den smalt i sidestolpen - og heldigvis bort fra mål.

Men Villa hadde mer i arsenalet sitt.

I det 84. spilleminuttet befant Leon Bailey seg helt umarkert på bakerste stolpe etter et innlegg fra Lucas Digne på venstresiden.

Da raknet det fullstendig for Arsenal og Watkins doblet ledelsen til 2-0 like etter.

Dermed ble det ingen ny tabelltopp for Arsenal, som etter å ha ledet tabellen før runden nå befinner seg to poeng bak ligaleder Manchester City med seks kamper igjen å spille.

Nå er derfor alt utenfor våre egne hender og det vil være uhyre viktig å ikke gå på flere feilskjær.

Forhåpentligvis er det er revansjelystent lag som reiser til Tyskland og tar med seg avansement til semifinalene i Champions League hjem til London.