• Arsenal 3

Arsenal Iwobi (50)
    Walcott (73)
    Akpom (85)

Theo Walcott, Chuba Akpom og Alex Iwobi tegnet seg på scoringslisten nok en gang da de snudde kampen mot Pep Guardiola og co.

Selv om det i utgangspunktet bare var en treningskamp, la ikke spillerne noe i mellom på Ullevi stadion. Citys Fernandinho fikk gult kort før halvannet minutt var spilt.

Vår egen Hector Bellerin ville ikke være noe dårligere, og var også i dommerens bok før klokken hadde passert fire spilte minutter.

Etter noe rufs hos begge lag i åpningen kom det endelig noe som kunne kalles en (egenprodusert) sjanse i Sverige. Et glimrende innlegg fra Alexis Sanchez ble pisket inn fra høyresiden, og inne i feltet raget Aaron Ramsey høyest. Waliseren fikk derimot ikke styrt headingen sin under tverrliggeren og ballen landet på toppen av nettaket.

Syv minutter senere var Arsenal frempå igjen – nok en gang hadde Alex Oxlade-Chamberlain et ønskte om å lobbe inn en frekkas. Engelskmannen ble spilt fri på høyresiden, og som han gjorde tidligere i sesongoppkjøringen forsøkte han å lobbe ballen over Willy Caballero. Avslutningen sneik seg derimot like utenfor argentinerens høyre stolpe.

Mens Pep Guardiolas menn virket usikre i forsvar presset Arsenal bra, og i det 22. spilleminuttet tvang de rødkledde frem en kjempesjanse for Francis Coquelin da franskmannen fikk ballen servert ballen midt foran mål. Midtbanespilleren klarte derimot ikke å snirkle ballen over målstreken.

Sergio Agüero og kaptein Pablo Zabaleta hadde vær sin mulighet før pause, og på det tredjeforsøket skulle det sitte for City.

Rett før halvtimen spilt stod Agüero helt alene inne i feltet da Raheem Sterling svinget inn et innlegg fra høyresiden. Den lille argentineren brukte bare ett touch og satte ballen kontant i mål bak en utspilt Petr Cech.

City ledet til pause, men det tok ikke en gang fem minutter av den andre omgangen før Alex Iwobi fulgte opp sine to mål mot Viking på fredag. Engelsk-nigerianeren mottok et innlegg fra høyrekant Theo Walcott, la ballen til rette og bredsidet inn 1-1 i det lengste hjørnet.

Bare noen sekunder etter at kampuret rundet 72 minutter viste Walcott selv noe av sitt gamle «jeg». En nydelig stikker av Alexis falt perfekt på foten til engelskmannen, som chippet ballen lekkert over City-keeperen.

Før oppgjøret hadde Chuba Akpom scoret i tre av tre kamper, og den imponerende statistikken stoppet ikke der. Fem minutter før full til svartnet det fullstendig i de bakre rekker hos Man City. Theo Walcott presset frem en viktig ballvinning for The Gunners, før innbytter Santi Cazorla tvang frem en retur fra Joe Hart. På returen fikk Akpom stå mutters alene – 3-1 til Arsenal!

City fikk en trøstescoring bare et par minutter senere da Kelechi Iheanacho stanget inn ett innlegg.

Men Arsenal holdt unna, og sikret seg sin fjerde (av fem mulige) seire i årets pre-season. Dette var også siste test før Arsenal tar imot Liverpool på Emirates stadium neste søndag. Nå er seriestarten rett rundt hjørnet!!

PS: Et lite skår i gleden var at, en tilsynelatende gråtende, Gabriel ble tatt av banen med båre inne i overtiden. Vi får håpe at brasilianeren kommer seg til igjen raskt, ettersom Arsenal allerede har Per Mertesacker ute i 4-5 måneder fra før av. Det begynner med andre ord å tynnes ut i de bakre rekker...