• Tottenham Hotspur 2

Alli (56)
    Kane (58)
  • Arsenal 0

I løpet av et skarve minutt ødela Arsenal for seg selv i det aller siste Nord-London-derbyet på White Hart Lane, og mistet en god mulighet til å knappe inn på de andre topplagene.

Både Manchester United og Manchester City rotet bort to poeng mot forholdsvis Swansea og Middlesborough, som gjorde at Arsenal kunne ta et etterlengtet jafs på luken opp til de andre Champions League-jagende lagene fremfor dem.

Men for å gjøre det måtte de overmakte et Tottenham som er i kanonform om dagen, og som med seier kunne avlyse den årlige St. Totteringham's Day som har vært en gjenganger under Arsène Wengers regime.

Og det virket helt klart som at de liljehvite var mest klare til dyst. Allerede etter 30 sekunder måtte Petr Cech i aksjon, og mye mer skulle komme tsjekkerens vei.

Til tross for at Arsenal presset unormalt høyt, var det Tottenham som spilte seg frem til de største sjansene. Både Dele Alli og Christian Eriksen hadde noen eventyrlige muligheter til å sende vertene i ledelsen, men ingen av de fikk (utrolig nok) ballen i mål.

Et mål lå i luften, og drøye ti minutter ut i andre omgang kom til slutt jubelen på WHL. Eriksen gjorde som han ville, og etter å ha tvunget frem en redning fra Cech plukket Alli opp returen og satte kontrollert inn 1-0.

Bare minuttet senere var Gabriel Paulista et helt annet sted enn på WHL, og sparket ned Harry Kane i egen 6-meter. Kontakten var det ingenting å si på, og Michael Oliver pekte korrekt på straffemerket. Den tok Kane godt vare på og sikret en komfortabel seier for Spurs.

Sett bort fra at det nå er matematisk umulig at Arsenal havner over Mauricio Pochettinos menn, var dette sviende tap på mange andre måter. Arsenal virket rådville fremover i banen, og de sjansene de skapte endte med noen puslete skudd midt på Hugo Lloris.

Til tross for den adopterte 3-4-3-formasjonen, som flere Premier League-lag nå begynner å ta i bruk, var det ingen tvil om at det var de hvitkledde som styrte kampen fra a til å, og hadde Alli og Kane hatt litt mer tur i første omgang kunne dette ha blitt et enda styggere tap for Arsenal.

Med én kamp mindre spilt har nå seks poeng opp til Liverpool og Man City på tredje- og fjerdeplass. Skal dette ende med en plass i det gode selskap neste sesong, har Arsenal nå virkelig ikke råd til flere feilskjær. Fem kamper igjen, og der må det bli femten poeng.