Gnabry (18)
    Kane (str 32)

Det gikk hett for seg da Arsenal tok imot Bayern München til dyst tirsdag kveld.

Sist gang Arsenal møtte Bayern München i Champions League ble de rundspilt etter alle kunstens regler - både hjemme og borte.

Over to oppgjør for nøyaktig syv år siden tapte Arsenal samlet sett hele 10-2, etter to tap med sifrene 5-1.

Dette spøkelse har endte over oss siden, men det har virket som at det er andre takter over Arsenal i år enn den gangen.

Det så også vitterlig optimistisk ut da Bukayo Saka straffet et sovende Bayern etter 11 og et halvt minutt på Emirates stadium.

Etter at Arsenal hadde vunnet ballen igjen høyt i banen fant Ben White et lite rom i gjestenes forsvar. Der tredde han gjennom Saka, og engelskmannen skrudde ballen perfekt inn i Manuel Neuers høyre hjørne.

Praktfull avslutning, men tilsvarende tafatt forsvarsspill av tyskerne.

Om formen til Bayern spilte en rolle i det psykologiske spillet eller om anledningen var noe for stor for Arsenal er ikke lett å si, men et uvanlig svakt forsvarsspill av The Gunners sørget for at kampen ble langt jevnere enn den burde ha vært.

For etter å ha dominert de første 15 minuttene, mistet Arsenal fullstendig grepet på kampen.

Først misset White en enorm sjanse til å gjøre 2-0, før en merkelig kommunikasjonssvikt mellom David Raya og Gabriel førte til at sistnevnte ble usikker på hvor han skulle spille ballen.

Resultatet ble at brassen prøvde å finne Jorginho i blinde. Det endte med et balltap, og da gikk angrepsspillet til Bayern som kniv i smør gjennom Arsenals bakre rekker.

Tidligere Arsenal-spiller Serge Gnabry fikk æren av å avslutte angrepet, og tyskeren satte ballen - noe heldig - mellom beina på Raya og inn i nettmaskene.

Da ble Arsenal mer usikre på eget spill og bortelaget kom mer inn i oppgjøret. Vondt skulle bli verre.

Etter hele tre forsøk på å stoppe Leroy Sané på vei gjennom på en kontring var det William Saliba som endte opp med å bli syndebukk, som felte Bayerns kantspiller inne i målfeltet.

Det så noe billig ut ved første øyekast, men TV-bildene kunne dessverre bevise at det var en helt riktig avgjørelse av den svenske dommeren Glenn Nyberg å dømme straffespark.

Og hvem andre enn Harry Kane skulle ta straffesparket? Den tidligere Tottenham-stjernen stod selvsikkert frem og fintet ut Raya, før han kontrollert satte ballen til sin høyreside - mens Raya allerede var godt på vei i motsatt retning.

Dermed hadde Bayern snudd kampen på hodet til pause, og et frustrert Arsenal måtte innse at de siste 45 minuttene bare handlet om å få et best mulig utgangspunkt før returoppgjøret i München om en ukes tid.

Det varte og det rakk, og desperasjonen økte for både spillere og fans ikledd røde trøyer.

Men så, drøye 15 minutter før full tid, kom det et glimt av håp. Innbytterne Gabriel Jesus og Leandro Trossard kombinerte fint utenfor 16-meteren til Neuer, etter at Arsenal hadde kjempet hardt for å vinne ballen høyt i banen.

Jesus la ballen perfekt til rette for sin belgiske lagkamerat, og på første touch skrudde Trossard inn 2-2.

Så godt som 60221 tilskuere gikk fullstendig av hengslene i Nord-London, og oppildnet spillerne til å jakte én scoring til.

Det kunne, og muligens burde, de også ha fått da Neuer og Saka krasjet i kampens siste sekund.

Arsenal-spilleren smatt gjennom på høyresiden og hadde bare Neuer igjen å slå før han kunne skyte, men Saka ble hektet av den tyske landslagsmålvakten.

Situasjonen så ut til å være et klokkeklart straffespark, men Nyberg var ikke overbevist.

Ifølge TV-bildene er det ingen som helst tvil at det er solid kontakt mellom Saka og Neuer, men det er florerer av delte meninger om det er Saka som løper inn i Neuer eller om det er sisteskansen som feller Arsenal-spilleren.

Uansett ble det ikke dømt straffespark, som kanskje er greit i det store og det hele. Arsenal hadde også en situasjon der Raya satte i gang spillet, men Gabriel plukket opp ballen med hendene før han satte i gang spillet på nytt. Også det var en merkelig situasjon som gikk forbi i stillhet i dommerteamet.

Med to scoringer hver står altså lagene like langt idet de går inn i returoppgjøret på Allianz Arena onsdag neste uke. Med bortemålsregelen ute av bildet er Arsenal nødt til å vinne kampen for å sikre seg avansement - uten å måtte ty til ekstraomganger.