Havertz (62)
    Trossard (86)

Leandro Trossard scoret mot gamleklubben da Arsenal cruiset inn til seier.

Arsenals form i Premier League har vært upåklagelig denne våren, og mot Brighton jaktet Arsenal sin 11. strake ligakamp uten tap.

Knapt et minutt hadde blitt spilt da Gabriel var nære å stange inn et godt slått frispark fra Martin Ødegaard, men vertene på AmEx Stadium slapp med skrekken.

Det gjorde de ikke da Gabriel Jesus ble meiet ned inne i Brightons 16-meter rundt halvtimen spilt.

Dommer John Brooks så ingen annen utvei enn å gi straffespark til The Gunners, og Bukayo Saka stod frem.

Etter å ha trippet raskt i oppløpet var Saka iskald fra krittmerket, sendte Bart Verbruggen til høyre og ballen til venstre. 1-0 til gjestene.

Brightons første store mulighet kom noen minutter før pause da Julio Cesar Enciso fikk avslutte utenfor Arsenals målgård, men David Raya fikk strekt seg så lang han var og slo ballen ut til hjørnespark.

Det ble derfor bare den ene scoringen før sidebyttet, men Arsenal hadde mer å by på de siste 45 minuttene.

Etter et glimrende angrep på høyresiden kom Jorginho, av alle, til innleggsposisjon. Den brasilianskfødte italieneren slo en presist markkryper inn i feltet fra nesten død vinkel.

Der hadde Kai Havertz funnet seg nok rom til å sette fram venstrefoten og pirket inn 2-0 fra rundt 4,5 meters hold.

Like etter scoringen byttet Mikel Arteta inn både Gabriel Martinelli og Leandro Trossard. Spesielt sistnevnte skulle vise seg å være en god joker.

I et desperat forsøk på å jakte en redusering fem minutter før full tid hadde Brighton tømt hele forsvarsrekken sin. En nydelig gjennombruddspasning av Havertz sendte Trossard helt alene gjennom på Brightons banehalvdel.

Etter å ha løpt halve banen beholdt den tidligere Brighton-spilleren roen og lobbet ballen iskaldt over Verbruggen.

Og med det ble det 3-0, kampen var avgjort og Arsenal cruiset inn til nok en seier i oppløpet av årets sesong.