Trossard (66)
    Havertz (78)

Arsenal fulgte opp 6-0 mot West Ham med nytt målshow.

Formen til Arsenal har endret seg dramatisk etter en skuffende avslutning på kalenderåret 2023.

Etter FA-cuptapet mot Liverpool 7. januar hadde Mikel Arteta og hans menn vunnet fire strake kamper, og scoret totalt 16 mål, før oppgjøret mot Burnley og Vincent Kompany.

The Gunners fikk en best mulig start på oppgjøret da Martin Ødegaard banket inn 1-0 allerede før fire minutter var spilt.

Etter et innlegg fra Gabriel Martinelli på venstresiden, kunne Ødegaard både legge ballen til rette og sikte i det åpne rommet til siden for keeper James Trafford.

Fra 16-meterstreken banket drammenseren inn en kanonkule, som suste lavt inn i Traffords venstre hjørne.

Vondt ble verre for hjemmelaget på Turf Moor da Leandro Trossard ble felt i målgården til vertskapet. Synderen Lorenz Assignon bedyret sin uskyld, men ble ikke hørt av dommer Jarred Gillett.

Dermed fikk Bukayo Saka muligheten til å doble ledelsen fra krittmerket med fem minutter igjen å spille av 1. omgang.

22-åringen gjorde ingen feil, selv om Trafford gjettet riktig vei. Ballen sneik seg derimot under hanskene til sisteskansen og over streken.

Rett etter sidebyttet doblet Saka målbonusen sin da han ble tredd flott gjennom av kaptein Ødegaard. Nordmannen spilte ballen gjennom forsvaret til Burnley.

Med en fin tofotsdragning la Saka ballen til rette før han rappet til på touch nummer tre. Ballen styrte mot nærmeste hjørne og fordi Trafford som ikke rakk å få opp lankene sine raskt nok.

Trossard har vært i god form de siste kampene, og har tatt plass som spydspiss i Gabriel Jesus' fravær, og toppet en ellers god kamp med en ny scoring midtveis i den andre omgangen.

Etter at Burnley sleit med å klarere ballen etter et innlegg fra Arsenals venstreside, havnet ballen i beina til belgieren.

Nådeløs med venstrefoten skrudde 28-åringen inn 4-0 for The Gunners.

Punktum ble satt av Kai Havertz drøye 13 minutter før full tid da han tråklet seg gjennom på venstresiden. Idet tyskeren dro seg innover fra kanten slo han først tunnel på Hannes Delcroix, og til slutt satte høyrefoten frem for å plassere ballen trygt forbi Trafford.

Laget til Kompany maktet ikke å få løsnet en eneste avslutning på mål, og måtte konstatere at dette var en oppgave som ble altfor tøff.