• Chelsea 0

Mikel Arteta og co med nådeløs overkjøring av London-rivalen på hjemmebane.

Arsenal har hatt et godt tak på sine blå rivaler fra Vest-London de siste årene, og hadde før tirsdagens oppgjør i Premier League bare tapt én gang på de ni siste oppgjørene dem i mellom.

Den statistikken hadde Mikel Arteta ingen planer om å gjøre noe dårligere da The Blues gjestet Emirates stadium til det 209. oppgjøret mellom London-klubbene.

For allerede etter fire minutters spill smatt ballen Arsenals vei. Declan Rice fikk sluppet ballen ut til formspiller Leandro Trossard, som med et rapt skudd banket ballen mellom beina på keeper Djordje Petrovic.

Arsenal fortsatte å presse et Chelsea i villrede, men en solid 1. omgang av Petrovic sørget for at det bare ble den ene scoringen før pause.

Chelsea-keeperen skulle derimot få enda mer å bryne seg på etter hvilen.

Bare noen minutter etter sidebyttet måtte serberen nok en gang i aksjon. Et pasningsforsøk av Benoit Badiashile, retning Conor Callagher, ble snappet opp av en årvåken Rice.

Ballen havnet hos kaptein Martin Ødegaard som spilte ballen tilbake til Rice, som kom på overlapp på høyresiden. Milliardmannen banket til fra hjørnet av femmeteren, men Petrovic fikk slått unna.

Seks minutter og 20 sekunder ut i omgangen måtte derimot gjestenes sisteskanse gi tapt. Et hardt skudd av Rice ble reflektert av Thomas Partey, og ut av ingenting havnet ballen i perfekt skuddhold for høyreback Ben White.

White så plutselig ut som en klinisk målscorer og plasserte ballen iskaldt inn i det lengste hjørnet.

Det skulle bli starten på et 18 minutter langt mareritt for de tilreisende i blått.

Først serverte Ødegaard en utsøkt pasning i bakrom som tidligere Chelsea-spiller Kai Havertz klarte å krangle med seg. Tyskeren klarte å holde Marc Cucurella unna på veien mot mål og vippet til slutt inn 3-0 for The Gunners.

Havertz kom i fokus noen få minutter etter sin første scoring, ettersom han nok en gang straffet sin tidligere arbeidsgiver.

Denne gangen fintet han ut 2-3 forsvarsspillere med en særdeles rolig kroppsfinte, fant seg rom og plasserte ballen millimeterpresist inn i Petrovic' venstre hjørne - via stolpen. En klassescoring av 24-åringen.

Men The Gunners hadde mer krutt igjen i tønnene.

20 minutter før full tid serverte White en scoring fra øverste hylle da han på hel volley bredsidet inn 5-0. De fleste vil nok hevde backen forsøkte på et innlegg, men scoringen var like fullt av høy klasse.

Det satte en fantastisk punktum på en fullstendig overkjøring på Emirates, og Arsenal legger nå press på både Liverpool og Manchester City som skal til pers henholdsvis onsdag og torsdag.