Trossard (59)
    Martinelli (93' 95)
  • Crystal Palace 0

Arsenal tilbake på vinnersporet etter femmålsseier mot byrival Crystal Palace.

Årsskiftet har vært tøft resultatmessig for Arsenal, og The Gunners har bare vunnet to av de åtte siste kampene.

Det skulle Mikel Arteta og co omsider få en slutt på mot Crystal Palace.

Begge lag har de siste par ukene hatt innlagt pause, hvor Arsenal har tilbrakt en uke i Dubai for å lade batteriene. Der har de gjort underverker.

Allerede etter 10 minutters spill stanget Gabriel inn 1-0 for Arsenal etter at brasilianeren raget høyest på et hjørnespark. Fra rundt 3,5 meters hold var det ingen som kunne slå forsvarsspilleren i luften.

David Raya holdt på å servere Palace en gavepakke rundt halvtimen spilt da et svakt utspillsforsøk gikk rett i beina til Jefferson Lerma. Heldigvis for Arsenal og Raya var sisteskansen mer med på avslutningen og strakk seg så lang han var. Ballen ble slått ut til et hjørnespark.

Og akkurat hjørnespark skulle være suksessfaktoren for Arsenal denne lørdags ettermiddagen. Noen få minutter etter Palace sin sjanse fikk Arsenal nok en mulighet fra hjørneflagget.

Denne gangen fra motsatt side fra 1-0-scoringen.

Nok en gang ble det pisket inn et flott innlegg som styrte mot bakerste stolpe. Keeper Dean Henderson ble hindret fra å gå i duell med Gabriel, og Arsenal-stopperen kranglet inn sin andre scoring for dagen. 2-0!

Stillingen stod seg også til pause, og Arsenal virket særdeles komfortable med tingenes tilstand. De hadde derimot mye mer å gi etter en kort hvile.

Etter hjørnespark imot, rundt timen spilt, satte Raya i gang Gabriel Jesus på en kontring. Arsenal-spissen fikk et hav av rom å løpe i, før han på lekkert vis slo inn til en umarkert Leandro Trossard.

Belgieren dro en frekk skuddfinte på Nathaniel Clyne, sendte forsvareren i bakken, og hamret inn 3-0 for hjemmelaget. Ingenting annet enn en kontring tatt rett ut av læreboka.

Det var det siste Trossard rakk å gjøre før han ble erstattet av friske og raske Gabriel Martinelli - og det skulle vise seg å gi avkastning.

Tre minutter på overtid ble Martinelli spilt gjennom på venstresiden av en annen innbyttet - Eddie Nketiah - og på klassisk Henry-vis dro Martinelli seg inn fra kanten og avsluttet iskaldt i hjørnet.

Da trodde man at kampen var "done and dusted", men Martinelli hadde ikke fått nok. På nesten identisk vis satte Martinelli ballen nok en gang i samme hjørnet to minutter senere etter å ha dratt seg inn fra venstrekanten.

For de som husker Henrys comeback i Arsenal i 2012, mot Leeds, kunne scoringen minne veldig om franskmannens scoring den gangen (og mange flere før den tid i hans storhetstid).

Det satte en elegant prikk over i-en og sørget for en knusende seier over Crystal Palace.

Dette kan bli en særdeles viktig vitamininnsprøytning, for etter en tur til City Ground og Nottingham Forest om en ukes tid venter tredje og siste oppgjør mot Liverpool denne sesongen. Der må Arsenal, helst, ta tre poeng for å henge med i ligagullkampen. Den kampen spilles hjemme på Emirates stadium.

Vi krysser fingrene for at flyten fortsetter.