Wahi (69)
  • Arsenal 1

Jesus (13)

Mikel Arteta stilte med et sterkt lag i Lens, til ingen nytte.

I Arsenals første bortekamp i Champions League siden 2016/17-sesongen, mot Lens, ble det bare gjort to bytter på laget som vant 4-0 mot Bournemouth i helgen.

Mens Ben White og Eddie Nketiah fikk hvile, ble spillere som William Saliba, Gabriel Magalhaes, Oleksandr Zinchenko, Martin Ødegaard, Declan Rice, Kai Havertz, Bukayo Saka og Gabriel Jesus alle brukt videre.

Det samme gjorde David Raya, selv om Aaron Ramsdale bare har spilt én kamp siden han mistet plassen mot Everton 17. september.

Lens yppet seg et par ganger innledningsvis på eget gress, men det var Arsenal som skulle ta første stikk på Stade Bollaert-Delelis.

Etter å ha snappet opp en horribel pasning hos hjemmelaget, spilte Bukayo Saka gjennom Gabriel Jesus i midten.

Arsenal-spissen satte fart mot målet til Brice Samba og skrudde inn 1-0 lavt nede i keepers høyre hjørne.

Lens ble tatt på sengen og med over 75 minutt igjen å spille regnet nok de fleste med at Arsenal kom til å cruise inn til seier mot laget som sliter i bunnen av Ligue 1.

Men det skulle ikke ta lang tid før hjemmelaget var tilbake på "even terms."

Et svakt utspill av Raya, som hadde retning Takehiro Tomiyasu, ble snappet opp av Adrien Thomasson.

Den franskfødte angriperen, med svensk far og kroatisk mor, spilte vegg med Sepe Elye Wahi før han skrudde inn 1-1.

Selv med en halv omgang igjen å spille ble det bare de to scoringene før pause.

Leandro Trossard var svært nære å sende Arsenal opp i føringen nok en gang noen minutter etter sidebytte, da han fikk tråklet seg gjennom forsvaret.

I avslutningsøyeblikket fikk han akkurat ikke nok kraft i ballen, og via litt flipperspill i Lens-forsvaret endte ballen opp i klypene til Samba.

Lens fortsatte å skape farligheter for Arsenals forsvar i den 2. omgangen og var nære å straffe The Gunners rundt timen etter en god kontring på høyresiden.

Et godt innlegg fra høyresiden ble avsluttet av Abdul Samed, men avslutningen endte heldigvis i nettveggen. Hadde ballen gått innenfor stolpene hadde nok ikke Raya hatt sjanse å redde.

Det hadde han heller ikke noen minutter senere da Lens nok en gang kontret på sin høyreside. Denne gangen var innlegget strøkent fra Przemyslaw Frankowski. Inne i feltet ventet Wahi, som forlenget ballen inn i Rayas høyre hjørne.

Kampen var snudd på hodet - og Arsenal var i skikkelig trøbbel.

Selv om Arsenal var nære å presse frem en utligning, ville det seg ikke. Det endte derfor med et skuffende bortetap, som kommer alt annet enn beleilig inn mot toppkampen mot Manchester City til helgen.

Det var heller ikke gode nyheter at Bukayo Saka måtte, nok en gang, forlate banen med skade. Denne gangen var det i følge Arteta et muskulært problem, så vi får bare krysse fingrene for at han er spilleklar igjen til søndag...