Ødegaard (45+1)
    Jorginho (str 86)
  • RC Lens 0

The Gunners fikk en storstilt revansje og sikret seg tabelltopp i gruppen.

For to måneder siden sjokkerte Lens Arsenal da London-klubben snublet i Frankrike og tapte 2-1 på Stade Bollaert-Delelis.

Det inntrykket fikk Mikel Arteta og co rettet opp så til de grader på egen storstue.

Før halvtimen var spilt ledet Arsenal allerede 4-0, etter et eventyrlig angrepsspill av vertene på Emirates stadium.

Første scoring kom allerede etter 11-12 minutters spill, signert en utskjelt tysker.

Et godt innlegg av høyreback Takehiro Tomiyasu ble ikke klarert av gjestene, og til slutt fikk Gabriel Jesus nikket ballen inn til en helt umarkert Kai Havertz.

24-åringen ble matchvinner i helgen da han scoret kampens eneste mål mot Brentford, og her gjorde midtbanespilleren det igjen.

Via hansken til Lens-keeper Brice Samba klarte Havertz å lirke inn 1-0, og satte kampen i akkurat det sporet Arteta hadde ønsket.

Med rundt 20 minutter på klokka danset Bukayo Saka seg gjennom 7-8 Lens-forsvarere før han klarte å pirke ballen tilbake til Jesus.

Brasilianeren tok først en skuddfinte, før han fra rundt 12 meters hold plasserte ballen iskaldt inn i keepers høyre hjørne. Enorme prestasjoner av både Saka og Jesus i forkant av scoringen.

Et par minutter senere fikk også Saka tegne seg på scoringslisten, men det var av den litt enklere sorten.

Havertz fikk spilt fri Gabriel Martinelli på venstresiden, og vingen forsøkte å skru ballen inn i det lengste hjørnet til Samba. Sisteskansen klarte å stoppe avslutningen, men returen falt rett i fanger på Saka.

Engelskmannen viste knapt nok hva som skjedde og ratt så vidt å løfte låret før ballen humpet inn i det tomme buret.

Ødeleggelsen av Lens-forsvaret var ennå ikke ferdig, og Martinelli skulle få sin scoring til slutt.

En strålende klarering av Tomiyasu gikk hele veien til Martinelli på motsatt side. Brassen fikk løpe i bakrommet og dro seg kontant innover i banen.

Med presis høyrefot skrudde han ballen kontrollert inn i hjørnet, til venstre for Samba. Det rundet samtidig av 6-7 helt magiske minutter for Arsenal.

Også Martin Ødegaard, som har slitt med både skade og sykdom de siste ukene, ville være med på målfesten. På overtid i 1. omgang ble et strøkent innlegg av Tomiyasu ekspedert i mål av Arsenal-kapteinen, med et kraftig volleyskudd fra rundt 9-10 meters hold.

Ballen suste i en rett linje inn i nettveggen, helt utagbart for Samba.

Med 5-0 til pause var det bare om å gjøre å spare mest mulig energi etter pause. Det gjenspeilet også sjansene og det meste gikk relativt rolig for seg.

I det 82. spilleminuttet skulle derimot en ny scoring bli et faktum. Martinelli gikk overende i feltet etter en duell med innbytter Abdukodir Khusanov, hvor det tilsynelatende så ut til at usbekistaneren albuet Martinelli i ansiktet.

Det ble etter en VAR-sjekk til slutt dømt straffespark; ikke for slag, men for en hands. Kontroversielt i disse dager, hvor blant annet Newcastle fikk en hard avgjørelse imot seg dagen i forveien.

Straffe ble det uansett og det så ut til at Ødegaard selv skulle ta ansvar fra krittmerket. Ballen gikk derimot videre til Jorginho, som satte straffen sikker ti mål.

Det ble samtidig hans første scoring for The Gunners, selv om mange vil nok tilskrive ham scoringen mot Aston Villa hvor han dundret ballen i tverrliggeren, via hodet til Emi Martinez og i mål.

Et verdig punktum til en flott gjennomført fotballkamp av Arsenal, som med seieren sikret seg tabelltopp i gruppe B. Det betyr at vi kan lene oss tilbake og se frem til utslagsrundene som kommer i februar.