Havertz (60)
    Rice (90+6)

Arsenal kjempet til seg seieren på Kenilworth Road.

Før tirsdagens midtukekamp på Kenilworth Road måtte man helt tilbake til desember 1991 for å finne sist gang Arsenal og Luton hadde møttes i en tellende kamp.

Det har likevel ikke vært strålende statistikk for Arsenal de gangene de har reist til Luton. Sist gang Arsenal vant på bortebane mot The Hatters var tilbake i 1984, hvor de vant 3-1.

Det svinget også veldig da de møttes igjen tirsdag kveld.

Rundt 19-20 minutter ut i kampen sov vertene i timen på et innkast og Bukayo Saka fikk slått inn i feltet mot Gabriel Martinelli. Brasilianeren fikk lirket frem en fot og sendte ballen iskaldt inn i det lengste hjørnet.

Hjemmelaget slo derimot raskt tilbake. Fem minutter senere stanget midtstopper Gabriel Osho inn 1-1 foran ekstatiske hjemmefans.

Mer dramatikk skulle det bli, for et minutt før ordinær tid var ute av den første omgangen nikket Gabriel Jesus inn 2-1 for The Gunners. Ben White hadde chippet et lekkert innlegg inn i feltet og fra nært hold gjorde Jesus ingen feil.

Vendingene i kampen var derimot langt fra over. Bare noen minutter ut i den andre omgangen knuste Elijah Adebayo Arsenal-keeper David Raya i luften og stanget inn nok et cornermål for vertene.

Vondt ble verre for Raya da han glapp en ball mellom hendene etter et skudd fra Ross Barkley ti minutter senere.

Heldigvis var kampen langt fra ferdigspilt - med 30 minutter igjen på klokken.

Kai Havertz, som har funnet formen i det siste, sørget for at Arsenal var tilbake på jevn grunn idet klokken viste 59:25. Tyskeren klarte akkurat å strekke frem en for foran keeper Thomas Kaminski og tuppet inn utligningen til 3-3.

Et poeng var derimot ikke godt nok for Arsenal, og Mikel Artetas gutter forsøkte desperat å presse inn en scoring.

Det så derimot mørkt ut idet klokken tikket over i 96 minutter og 16 sekunder. Da er det fint å ha foten til Martin Ødegaard.

Et strøkent innlegg fra Arsenal-kapteinen landet perfekt på pannebrasken til rekordsignering Declan Rice, som stanget ballen inn i det lengste hjørnet.

Mens borteseksjonen gikk fullstendig av hengslene, måpte brorparten av de 11112 fremmøtte over at de oransjekledde hadde klart å rote bort en ledelse på 3-2 til å tape 4-3 i sluttminuttene.

Det ble også siste spark på ballen og Arsenal sikret seg tre poeng eller å ha gått dypt i kjelleren for å hente frem seieren. Ettersom Man City snublet mot Aston Villa, har Arsenal skaffet seg en luke på seks poeng ned til de lyseblå.

Istedenfor er det nå Liverpool og Aston Villa som kryper seg innpå. Da må Arsenal løfte seg et par hakk, for nettopp The Villains kommer på besøk til helgen.