Jesus (64)
    Saka (71)

Etter en frustrerende 1. omgang, fikk Arsenal omsider hull på byllen.

Av og til hører man uttrykket "det var bare ett lag på banen."

Det var særdeles beskrivende for 1. omgangen på City Ground da Arsenal jaktet sin andre strake seier i Premier League.

Nottingham Forest og tidligere Arsenal-keeper Matt Turner gjorde derimot alt de kunne for å sperre igjen buret.

Gjestene fra Nord-London fikk så å si gjøre nøyaktig det de ville - utenom å score mål.

Utenom to brukbare sjanser tidlig i kampen, for henholdsvis Gabriel Jesus og Emile Smith Rowe, var det Bukayo Saka som stod for den beste muligheten før pause.

Etter klabb og babb inne i Forest-feltet havnet ballen i beina til den unge vingen. Saka forsøkte å klemme til på første forsøk, og bare en perfekt plassert Murillo hindret at ballen suste forbi Forests amerikanske sisteskanse.

Dermed stod det fremdeles 0-0 til pause, som Nuno Espirito Santo nok var mer fornøyd med enn Mikel Arteta.

Etter sidebyttet skulle det heldigvis bli mer å juble over for bortelaget i sine refleksgule trøyer.

I løpet av de første ti minuttene av 2. omgang måtte både Turner ut i full strekk for å avverge en avslutning fra Saka, før Jesus hamret ballen i stolpen fra hjørnet av femmeteren.

En scoring lå i luften, og rundt timen spilt skulle det omsider sitte.

Et smart innkast av Oleksandr Zinchenko gikk rett gjennom forsvaret til Forest, og med en god bevegelse innover i banen kom Jesus seg til avslutningsposisjon.

Vinkelen så spiss ut, men med venstrefoten klarte Arsenal-spissen å snike ballen mellom beina til Turner ved nærmeste stolpe.

Turner tydelig oppgitt over sin egen innsats mot gamle kjente, men scoringen sendte i alle fall bortefansen til himmels.

Det var også Jesus' første nettkjenning siden 17. desember, hvor han scoret et av to mål mot Brighton.

Bare noen få minutter senere ble vondt verre for hjemmelaget. Etter et angrep hvor Forest hadde flyttet opp mange spillere, havnet ballen i beina til forsvarer Gonzalo Montiel som hadde kommet seg opp til midtstreken.

Forsvareren misset fullstendig på forsøket sitt om å spille ballen høyere opp i banen og slo ballen rett i beina til Arsenal-kaptein Martin Ødegaard.

Derfra gikk det hurtig fremover. Via Jesus havnet ballen hos Saka ute på høyresiden, og med "feil" fot skrudde Saka inn 2-0 for The Gunners. Ballen sneik seg like utenfor rekkevidden til Turners høyre hånd.

Dermed så det ut som at Arsenal skulle kontrollere inn en trygg 2-0-seier, men to minutter før full tid tente innbytter Taiwo Awoniyi et håp for hjemmelaget.

Et lagt oppspill fra Murillo ble headet inn i feltet, hvor Awoniyi klarte å krangle med seg ballen i duell med William Saliba. Forest-spissen fikk lagt til rette og skøyt ballen hardt inn i David Rayas venstre hjørne.

På overtid kunne Forest med litt mer margin ha kjempet inn en utligning etter et hardt press i etterkant av et hjørnespark, men Arsenal klarte å holde unna til siste fløytesignal.

Det ble derfor litt mer spennende enn det hadde behøvd å bli på slutten, men Mikel Arteta og co fikk i alle fall med seg det viktigste: tre poeng.

Nå venter en tøff oppgave til helgen når ligaleder Liverpool kommer på besøk til Emirates stadium. En seier der vil virkelig gjøre Arsenal til en reell tittelkandidat igjen, og kan skrumpe inn forspranget på fem poeng.