Ødegaard (70)
  • PSV Eindhoven 0

Det ble et underholdende comeback i Champions League da Arsenal valset over PSV.

For første gang siden februar 2017 var Arsenal tilbake med Champions League-hymnen på Emirates stadium, og for en kveld det skulle bli.

Motstander PSV har vært en nokså vanskelig nøtt for Arsenal å knekke tidligere. Bare én av de fem foregående oppgjørende mot den nederlandske klubben hadde endt med seier.

Men i Arteta sin første kamp som manager i Champions League-sammenheng ville han forbedre den statistikken.

Allerede før ti minutter var spilt forsøkte Martin Ødegaard seg med et skudd fra kanten av 16-meteren. Forsøket ble stoppet av keeper Walter Benitez, men på returen ventet en årvåken Bukayo saka.

Med høyrefoten klemte 22-åringen til og ballen smatt inn i lengste side. Perfekt start på kampen for The Gunners!

Mer skulle det bli. I det 20. spilleminuttet kontret Arsenal på gjestene og ballen havnet ute på Saka sin høyre side. Vingen tok med seg ballen til hjørnet av 16-meteren for han slo tvers over målgården til PSV.

Der stod Leandro Trossard, som fikk fornyet tillit etter å ha kommet inn for en skadd Gabriel Martinelli i helgen, helt umarkert. Belgieren strakte ut høyrefoten og skrudde bestemt inn 2-0 for hjemmelaget.

28-åringen var igjen delaktig et kvarter senere da han slo et flott innlegg inn fra sin venstrekant. Ballen havnet hos Gabriel Jesus som, med en utenomjordisk touch, la ballen til rette og klemte til på andre berøring. Ballen suste inn i keepers høyre hjørnet; utakbart!

Dermed stod det 3-0 til pause, men Arsenal hadde fremdeles mer krutt igjen i kanonene etter hvilen.

Martin Ødegaard, vel vitende om at en ny kontrakt lå på bordet, kunne slippe jubelen ekstra løs da han midtveis i den andre omgangen banket inn 4-0 for de røde og hvite.

Etter å ha funnet seg rom rett foran 16-meteren til PSV fikk omsider 24-åringen ballen fra innbytter Reiss Nelson. Drammenseren dempet ballen, tok én justerende touch og banket ballen knallhardt ned i keepers venstre hjørne med venstresleggen.

Strålende av Arsenal-kapteinen, som med det satte et verdig punktum på kampen.

En fin kveld for fotball, som NRK-kommentator Arne Scheie ville ha sagt, og Arsenal tar med seg en god opplevelse fra CL-comebacket.

Det kan bli viktig når Arsenal gjør seg klar for årets første North London derby førstkommende søndag. Det er bare å glede seg.