• Tottenham Hotspur 2

Son (41' 54)

Det ble en broderlig fordeling av poengene da Arsenal og Tottenham målte krefter for første gang denne sesongen.

Det blir aldri udramatisk når Arsenal og Tottenham møtes til dyst. Så heller ikke denne gang, hvor Arsenal inviterte sine arge rivaler til duell på Emirates stadium.

Med Harry Kane ute av ligningen er det Son Heung-min som må stå frem for å levere scoringer, og sørkoreaneren var nære å sende de liljehvite i ledelsen allerede etter et par minutter.

Et skudd fra Bissouma endte i beina på Tottenham-spissen, som satte ballen iskaldt i mål. Heldigvis stod 31-åringen i offside og scoringen ble korrekt annullert.

Da var det tilsvarende godt at Tottenham var mer gavmilde i andre enden av banen.

Både Gabriel Jesus og Eddie Nketiah fikk hver sin mulighet det første kvarteret til å straffe gjestene etter slurv i bakre rekker, men dessverre hadde Guglielmo Vicario bestemt seg for å stenge buret for ettermiddagen.

Midtveis i omgangen skulle åpningsmålet omsider komme - med god hjelp av bortelaget.

Et skudd fra Bukayo Saka endret retning i Christian Romero, som da fullstendig spilte ut sin egen sisteskanse.

Det brydde Arsenal og flesteparten av de 60.156 fremmøtte seg om. 1-0 til Arsenal, og stemningen ble euforisk.

Rundt 38 minutter spilt var Tottenham svært nære å utligne etter å ha rullet opp på høyresiden. Son spilte inn til spydspiss Brennan Johnson og waliseren skulle bare plassere ballen kontrollert i mål fra rundt 7-8 meters hold.

Men David Raya, som har tatt over førstekeeperplassen siste kampene, strakk seg så lang han var og slo ballen unna. Man fikk nesten David Seaman-vibber fra da han i 1991 nesten trosset fysiske lover mot Sunderland for å holde ballen ute.

Baklengsmålet skulle derimot komme til slutt. Etter et bra Tottenham-trykk like før pause fikk James Maddison slått inn fra venstresiden, og med en presis fot plasserte Son inn 1-1 for gjestene.

Over i andre omgang fikk Arsenal en forrykende start etter at Romero handset i feltet etter en cornersituasjon.

Dommer Robert Jones overså først situasjonen, men etter en titt på VAR ble avgjørelsen omgjort til straffespark. Fra krittmerket var Saka sikker, og satte ballen sikkert i mål.

Hjemmefansen var tilbake i himmelen, men de ble raskt sendt tilbake på bakken.

Så å si rett fra avspark gitt bortelaget i strupen på Arsenal og innbytter Jorginho, som sammen med Kai Havertz hadde kommet inn for Declan Rice og Fabio Vieira i pausen, vartet opp med en forferdelig involvering som ga Tottenham og Maddison en kontring.

Maddison spilte gjennom Son og alene mot Raya gjorde sørkoreaneren ingen feil. 2-2 på Emirates.

Det ble kampens siste scoring, som betyr at årets andre poengtap ble et faktum. Arsenal forblir likevel ubeseiret så langt de første seks kampene, noe de har klart sammen med nettopp Tottenham, Liverpool og serieleder Manchester City.