Tilbake på tabelltopp etter historisk seier

• Wolverhampton 0

• Arsenal 2

Trossard (44)
    Ødegaard (90+3)

Etter en tung uke holdt et bunnsolid Arsenal nullen i sjette bortekamp på rad, og slo tilbake med seier på Molineux.

TEKST: JONUS BRAATHEN-HAUGE

Til tross for et skadeskutt Wolverhampton, ga vertene i West Midlands Arsenal en tøff kamp.

Molineux har ikke vært et enkelt sted å komme for topplagene denne sesongen. Ulvene har slått både Manchester City, Tottenham og Chelsea på eget gress, men å møte et motivert og revansjelystent Arsenal, etter en tøff uke, er ingen takknemlig oppgave.

Arsenal hadde gjort tre endringer på laget fra sist kamp mot Bayern München i midtuken. Dette ga derimot ingen umiddelbar virkning.

Etter en ganske jevn åpning på kampen, smalt det plutselig i metallet etter halvtimen spilt.

En feil av Jakub Kiwior ga hjemmelaget en stor sjanse til å ta ledelsen. Forsvareren mistet ballen i duell med Joao Gomes og Wolves-spilleren fikk løpe rett mot Arsenals mål.

Avslutningen ble heldigvis reddet av lankene til David Raya, som slo ballen i stolpen og ut.

Den neste sjansen til Wolves kom etter en stygg feilpasning, denne gangen av William Saliba. Heldigvis gikk skuddet utenfor.

Temperaturen på banen økte og i løpet av seks minutter var dommer Paul Tierney nede i lommen fire ganger for å fiske frem et gult kort.

Blant annet etter en stygg takling av Max Kilman på Kai Havertz, hvor Kilman kom med strak fot rett i ankelen på tyskeren. Det kunne raskt ha blitt dømt rødt i det tilfellet.

Det så ut til at lagene skulle gå til pause med uavgjort, men det ville Trossard endre på.

Etter litt magi fra Gabriel Jesus, fikk Leandro Trossard ballen på rundt 14 meters hold. Belgieren var både god og litt heldig da ballen gikk via aluminiumet og inn.

Selv om plasseringen var perfekt oppe i krysset, så det likevel ut til at ballen sklei av foten idet han avsluttet.

Etter en litt forsiktig omgang stod det allikevel 0-1 og The Gunners gikk til pause med en god følelse.

Den følelsen tok de med seg ut i 2. omgang. Særlig de første 15 minuttene av omgangen var de veldig gode. Avslutningene kom fra alle kanter, men ballen ville ikke i mål.

Etter en pangstart på omgangen sluknet det litt for gjestene. Etter å ha ligget lavt og tatt imot bølge etter bølge fra Arsenals angrep, ga Wolves det et forsøk i andre halvdel av 2. omgangen.

Da Rayan Ait-Nouri og Pablo Sarabia kom inn fra benken ble det nok en enda større tro blant Wolves-fansen på å ta poeng. Det ble derimot ikke noen store sjanser for Wolverhampton, og The Gunners klarte å holde vertene unna.

Det skapte etter hvert gode overganger og rom for Arsenal, og nettopp et vidåpent Wolves ga muligheten til nok et Arsenal-mål.

Saliba satte opp Declan Rice sentralt i banen, før han satte fart fremover – som så mange ganger tidligere denne sesongen.

Etter gode kombinasjoner med Havertz og Martin Ødegaard, fikk vår norske kaptein avsluttet. Men det var på det andre forsøket nettkjenningen skulle komme.

Fra nesten død vinkel, på innsiden av låret til keeper Jose Sa, satte Ødegaard inn 2-0. Game, sett, match. Bortesvingen ble sendt til himmels etter en sylfrekk scoring av vår kaptein.

Arsenal slo dermed tilbake etter en vond uke med Champions League-exit og et sjokktap mot Aston Villa, og leverer det Arsenal vi har kjent denne våren: bunnsolide.

Seieren sørget for at Arsenal vant sin sjette strake bortekamp i Premier League uten å slippe inn mål. Det er også ny klubbrekord!

Nå er det fem «finaler» igjen å spille denne sesongen. Neste kamp er allerede på tirsdag kveld når Chelsea kommer til Emirates stadium, et London-derby som kan skape trøbbel for oss.

Chelsea tapte tidligere på lørdagen mot et «slitent» City-lag, så det er lov å håpe på et Chelsea som er litt nede mentalt etter å ha røket ut av FA-cupen.