"Ai, cap. Det lekker akterut!

Av: Jostein Solstad 04.12.17

Til tross for enorm dominans, maktet The Gunners ikke å ro seieren i land mot José Mourinhos menn.

Denne kampen måtte fordøyes. Å skrive et kampreferat etter en slik opplevelse var vanskelig. Skulle man rett etter en slik heseblesende oppvisning være fornøyd med en god oppvisning til tross for null poeng, eller skulle man være sønderknust over igjen feile når det gjelder som mest?

De senere årene har det vært sjelden kost at Arsenal har vært det dominerende laget i kampene mot lagene som blir omtalt som "topp seks". Det var så til de grader en motsetning på lørdag.

Utrolig nok, så ble Arsenal-fansen sittende igjen etter kampen og lure: "hvordan i all verden maktet vi ikke å vinne denne?"

En håpløs pasning fra kaptein Laurent Koscielny ble snappet opp av Antonio Valencia, og etter en serie dårlige vurderinger i Arsenals forsvar fikk ecuadorianeren hull på byllen allerede i det fjerde spilleminuttet. Bare noen minutter senere doblet United ledelsen etter nok en håpløst forsvarsfeil, denne gangen av Skhodran Mustafi.

Med 0-2 i sekken før 12 spilte minutter var oppgaven vanskelig, men høyere makter ville ikke at det skulle bli Arsenal-seier denne gangen. I løpet av den første omgangen ristet Arsenal av seg den dårlige starten og produserte seks gigantiske sjanser til å redusere, men ballen ville rett og slett ikke i mål.

En tidlig scoring av Alex Lacazette i andre omgang sørget for ny liv i kampen, men mens sjansebonansaen fortsatte foran målet til David de Gea utnyttet Jesse Lingard et sovende Arsenal-forsvar og tuppet inn 3-1 rett etter at timen var passert på Emirates stadium.

José Mourinho er kjent for å spille en fotball som ikke tar unødvendige sjanser, og selv med én mann mindre et kvarter klarte de å pakke igjen målet.

Statistikken viste at Arsenal hadde et ballinnehav på 75%, fyrte av 13 skudd på mål og ytterligere 20 skudd som enten ble blokkert eller seilet utenfor.

Man kan lett unnskylde seg med marginer, men måten Arsenal opptrer i forsvar er mye av grunnen til at kamper ender med tap - eller poengtap. Blant lagene som ligger på de syv øverste plassene er det Arsenal og Liverpool som desidert slipper inn flest mål, med 19 mål hver.

Dette er forholdsvis 9 og 10 mål flere enn våre to rivaler fra Manchester. Og det på bare 15 kamper.

Selv om man kan være fornøyd med en enormt god prestasjon i noen og 80 minutter, er det de 5-10 dårlige minuttene som kostet oss seieren. For tross alt sitter man jo igjen med null poeng.