I fjor ble det et mareritt. I år ble det en søt hevn.

For drøyt åtte måneder siden skulle Arsenal innkassere tre nye poeng i jakten på å sikre en fjerdeplass. Realiteten ble noe helt annet.

På et helsvart dag i Sør-London ble Arsenal fullstendig utklasset av byrival Crystal Palace, og daværende manager Sam Allardyce tok en real skalp på The Gunners.

Det ville Arsène Wenger ikke ha noen reprise på denne gangen.

Arsenal åpnet kampen best, og før første omgang var halvspilt fikk Shkodran Mustafi helt mutters åleine på bakerste stolpe da Alex Lacazette tvang frem en strålende redning av Julian Speroni. Returen ble derimot kontant satt i nota bak argentineren.

Gjestene fra nord var desidert best før pause, men før knappe fem minutter av annen omgang var spilt kom utligningen. Wilfred Zaha herjet rundt med stoppervikar Calum Chambers, og inne i feltet stod tidligere Tottenham-spiller Andros Townsend. Ballen føyk inn i Cech høyre side – uten at tsjekkeren var med på notene i det hele tatt.

Mens Crystal Palace begynte å spille seg mer inn i oppgjøret, slo heldigvis Wengers 11 utvalgte tilbake.

Litt over en time var passert da Lacazette la ballen perfekt til rette for Alexis Sanchez. Chileneren klemte til med full spiker, og selv om Speroni fikk brorparten av håndflaten på ballen var skuddet såpass hardt at sisteskansen bare kunne slå ballen videre inn i nettet. 2-1!

Samme mann var på farten igjen bare noen få minutter senere. En strøken gjennombruddspasning av Jack Wilshere landet på lissen til Arsenals nummer 7, som kontrollert satte inn bortelagets tredje for kvelden.

Vertene på Selhurst Park øynet et lite håp om å karre til seg et poeng når James Tomkins reduserte til 2-3 like før fulltid, men et ballsikkert Arsenal maktet å holde ballen i laget mesteparten av tilleggstiden.

Arsenal tok dermed (bare) sin tredje borteseier denne sesongen, men seier er seier – og denne smakte utrolig godt.

Nå venter et par dagers pause, for en ny bortetur til West Midlands står for tur på søndag. Da er det West Bromwich og Alan Pardew som venter.