Før kampen: Southampton (B)

Av: Nicolay Hagen 09.12.17

Arsenal vil revansjere tapet mot Manchester United, og Southampton på St Mary´s ønsker å helle mer salt i såret da lagene møtes søndag.

Arsenal

Forrige Premier League kamp var merkelig. En av sesongens beste prestasjoner offensivt resulterte likevel i 0 poeng, og større avstand til toppen. De Gea var i det umulige hjørnet, men nå må vi legge United kampen bak oss.

Midtuke kampen mot Bate kunne vel neppe endt bedre for vår del. En veldig god prestasjon, spillere som Wilshere og Giroud som banker på en plass på førstelaget får hver sin scoring, og det blir heller ingen nye skader. Nøkkelspillere ble hvilt, og Wenger sine menn bør nå være godt rustet for en tøff desember.

Søndag formiddag venter en tøff bortekamp mot Southampton, før det blir et London-derby borte mot West Ham onsdag kveld, før Newcastle venter til helgen igjen. Tre ekstremt viktige kamper, og som kommer til å kreve at hele troppen mobiliserer. 9 poeng her så har vi fort tatt inn noe på lagene foran, og stukket lenger fra lagene bak. Ingenting annet enn 9 poeng her er godt nok.

Det er en relativt skadefri og frisk tropp som nå skal inn i den tøffeste delen av sesongen. 6 kamper på 20 dager er tøft, og med kun Santi Cazorla ute, og Mustafi snart tilbake så vil det bli muligheter for de fleste. Det er nok ikke lenge til vi får se Jack Wilshere sin første start i Premier League denne sesongen, etter å ha sett meget skarp ut i Europa League.

 

Lagets form (5 siste)

Arsenal – Bate Borisov 6-0

Arsenal – Manchester United 1-3

Arsenal – Huddersfield 5-0

Burnley – Arsenal 0-1

Köln – Arsenal 1-0

 

Skader/suspensjoner

Santi Cazorla er fortsatt ute, og Skhodran Mustafi blir dessverre ikke klar til oppgjøret mot Southampton.

 

Laget

Det kommer til å bli rotasjoner på laget, og bare Wenger vet når og hvem som skal roteres.  Han vurderer nok vanskelighetsgraden på kampene, og hvilke kamper han kan tillate seg å «gamble» med. Det skal sies at Arsenal har en veldig sterk benk, og spillere som Welbeck, Wilshere og Giroud kan fint komme inn på laget uten å svekke det.

Petr Cech står i mål. Koscielny, Mertesacker og Monreal danner nok den bakre trioen, ettersom Mustafi er ute kommer kaptein Per inn for å styre troppene til seier. Kolasinac og Bellerin bekler hver sin vingback.

Jeg spår Wilshere sin første PL start nærmer seg. Han starter nok en av de tre kampene denne uken, men jeg tror ikke det blir denne. Granit Xhaka og Aaron Ramsey fortsetter på sentral midtbane. Førstnevnte syntes jeg hadde en fryktelig svak kamp mot United, og har ikke hatt en god sesong. Jeg håper Wilshere snart får sjansen på hans bekostning.

Trioen Özil, Lacazette og Alexis ble hvilt mot Bate, og derfor starter nok alle tre på topp.

Mulig Arsenal 11er – 3-4-3

Cech, Koscielny – Mertesacker – Monreal, Bellerin – Ramsey – Xhaka – Kolasinac, Özil – Lacazette – Sanchez

Innbyttere: Ospina, Holding, Coquelin, Iwobi, Walcott, Welbeck, Giroud.

 

Southampton

Laget som havnet på 8. plass i forrige sesong har hatt en varierende sesong, men ligger foreløpig på en 12. plass. Kun 4 poeng ned så befinner laget seg på direkte nedrykk, men det er kun 5 poeng opp til Watford på 8. plass, så det er tett og jevnt.

Talentfabrikken Southampton har fått frem flere av fotballverdens største stjerner som Gareth Bale og Alan Shearer, og de har utviklet vår egen Theo Walcott, pluss tidligere Arsenal spiller Alex Oxlade-Chamberlain.

The Saints rykket opp i 11/12 sesongen, og har gjort det meget bra i Premier League der de i 15/16 sesongen ble nummer 6. Mye av dette er grunnet Southamptons evne til å «scoute» gode managere. Mens andre klubber investerer tungt i spillerlogistikk, så er Southampton like gode på logistikk rundt trenerapparat.

Maurico Pochettino som hylles for sitt arbeid i Tottenham, ble hentet til Southampton i 2013. Ronald Koeman kom inn etter Pochettino og gjorde en meget god jobb, før han dro videre til Everton. Claude Puel sin stramme organisering ga en 8. plass for Southamtpon og ligacupfinale, men spillestilen og den underholdningen stilen ga felte Puel.

En ny Maurico sitter nå ved sjefsstolen, men etternavnet er nå Pellegrino. Den tidligere Alavés manageren har ikke gjort Southampton til et fryktinngydende lag ennå, men har vist tegn til bedring med gode prestasjoner mot City og Everton. Det er for tidlig å dømme Pellegrino, men han skal ikke tape mange kamper på rad før det brenner under føttene.

 

Lagets form (5 siste)

Bournemouth – Southampton 1-1

Manchester City – Southampton 2-1

Southampton – Everton 4-1

Liverpool – Southampton 3-0

Southampton – Burnley 0-1

 

 

Skader/suspensjoner

Cedric mister kampen for vertene, grunnet en hamstring skade.

 

Mulig Southampton 11er – 4-2-3-1

Forster, Pied – Van Dijk – Yoshida – Bertrand, Romeu – Lemina, Boufal – Tadic – Redmond, Austin.

 

Forventninger til kampen

Denne kampen tror jeg blir veldig tøff. St Mary´s er en bane det ikke er enkelt å hente 3 poeng, og det kommer det ikke til å bli denne gangen heller.

Arsenal sin nøkkel er å angripe med balanse i laget. Wenger sine menn kommer til å ha ballen mye, og angripe med det meste som kan krype og gå. Kvaliteten på våre offensive spillere, skal være så god at vi skal straffe Southampton uansett.

Men The Saints har hurtige spillere som Boufal og Redmond, og uten balanse i laget vil de kunne kontre Arsenal i senk. De har også en Shane Long som har herjet med The Gunners før, og det er godt mulig han får sjansen fra start. Visst ikke har de Charlie Austin, som er livsfarlig foran mål.

Jeg tror på en åpen og morsom kamp mellom to lag som kommer til å angripe. Arsenal er nødt til å vinne, og Southampton bør også finne for å ikke havne nede i gjørmen med de andre lagene. Nøkkelduellene i denne kampen blir mellom en av ligaens beste stoppere i Van Dijk, mot en Lacazette i kalasform. Hjemmelaget sin Romeu er også en meget god spiller, som kan lage trøbbel for Xhaka og co.

 

Kampfakta

*Southampton har kun tapt en av de siste seks hjemmekampene mot Arsenal.

*Arsenal har ikke vunnet to på rad borte mot Southampton i ligaen siden 1997.

*Alexandre Lacazette har på sine 15 første ligakamper scoret 8 mål, kun Alexis Sanchez med 9 og Ian Wright med 10 har hatt en bedre start.

*Charlie Austin har scoret 7 mål på sine siste 10 kamper han har startet i Premier League.

 

TV

Kampen vises på TV 2 Sport Premium.

Avspark er kl. 13.00.

 

 

Alexandre Lacazette, he scores when he wants!