Før kampen: West Ham (H)

Av: Nicolay Hagen 12.12.17

Det er duket for London-derby da Arsenal møter West Ham til kamp på London Stadium

Arsenal

Forrige runde hadde potensial til å bli en veldig bra runde for Arsenal. Chelsea, United og Liverpool mistet alle poeng, og Wenger sine menn hadde mulighet til å ta innpå lagene foran seg. Den muligheten ble misbrukt, og kun pannen til Olivier Giroud sørget for at Arsenal unngikk tap borte mot Southampton.

De første 10 minuttene mot Southampton var skrekkelige. Kun flaks og en god Petr Cech sørget for at Southampton kun ledet med ett mål. Det vi trodde var et engangstilfelle mot United gjentok seg altså, og om dette blir en trend at vi sliter med å komme i gang i starten av kampen, så kommer laget til å møte mye trøbbel.

Ligagullet er ganske klart allerede. City slo United overbevisende på Old Trafford, og har 11 poeng ned til 2. plassen, og hele 17 poeng ned til Arsenal. Men United som ligger på 2. plass er kun seks poeng foran Arsenal, så plassene bak City er det fortsatt stor spenning rundt.

Det er på bortebane Arsenal allerede har tapt ligagullet denne sesongen. På åtte kamper har det kun blitt to seiere, og hele fire tap. Tap mot lag som Manchester City og Liverpool er ikke uventet, men tap borte mot Stoke og Watford er svakt. At vi ikke slår Southampton borte er langt ifra godt nok. Om det blir en trend ut sesongen, kan Koscielny og co vinke farvel til Champions League plassene.

Ramsey dro på seg en skade mot West Ham. Leit, og veldig dårlig timing, for det er virkelig nå bredden i troppen kommer til syne. Men dette åpner etter alle solemerker opp for Jack Wilshere, som kan få sin første start for sesongen. Det er veldig gledelig, og veldig spennende.

 

Lagets form (5 siste)

Southampton – Arsenal 1-1

Arsenal – Bate Borisov 6-0

Arsenal – Manchester United 1-3

Arsenal – Huddersfield 5-0

Burnley – Arsenal 0-1

 

Skader/suspensjoner

Mustafi er fortsatt ute med skade. Ramsey fikk seg en hamstring skade mot Southampton, og er heller ikke aktuell mot West Ham. Cazorla er fortsatt ute.

 

Laget

Petr Cech står i mål. Koscielny, Mertesacker og Monreal fortsetter nok i den bakre trioen, med Kolasinac og Bellerin på vingbackene. Sentralt på midtbanen spiller Granit Xhaka, og med seg får han forhåpentligvis Jack Wilshere.

Det er et tidsspørsmål før Olivier Giroud starter. Det kan godt være denne kampen, og de kan godt bli neste kamp. Problemet er bare at Lacazette har vært veldig god, og det samme har Giroud vært når han har fått muligheten. Welbeck og Iwobi kan fort også starte denne kampen, men jeg tror trioen Özil, Lacazette og Alexis starter kampen.

 

Mulig Arsenal 11er – 3-4-3

Cech, Koscielny – Mertesacker – Monreal, Bellerin – Xhaka – Wilshere – Kolasinac, Özil – Lacazette – Alexis

Innbyttere: Ospina. Holding, Elneny, Coquelin, Iwobi, Welbeck, Giroud.

 

West Ham

Fjorårets sesong ble en gedigen skuffelse for The Hammers. Ny stadion, nye spillere og ny optimisme skulle hjelpe West Ham til å løfte seg inn blant de virkelig store i Premier League. Laget endte på en skuffende 11. plass på tabellen, og den sesongen har startet på verst tenkelig vis.

Joe Hart, Javier Hernandez og Marko Arnautovic var noen av spillerne som kom inn denne sommeren, og igjen var det stor optimisme blant West Ham-fansen. En grusom start på sesongen kvalifiserer til en 17. plass for West Ham, som betyr nedrykk. Den dårlige sesongstarten endte med at Slaven Bilic fikk fyken, og David Moyes ble hentet inn.

På sine fem første kamper så har Moyes tapt tre, spilt en uavgjort mens de imponerende nok slo regjerende mester Chelsea på hjemmebane forrige kamp. Det er ikke tvil om at West Ham er et lag som underpresterer, som tatt i betraktning spillermateriell skal ha mer kvalitet inne enn hva de har vist hittil i sesongen.

Men de skal passe seg, for de er absolutt ikke for gode til å rykke ned. De har sett bedre ut de siste kampene, men defensivt så er det fortsatt mildt sagt varierende det West Ham leverer. Marko Arnautovic er en av deres gode offensive spillere, som er fantastisk når han har dagen og er i humør, men som er helt horribel dersom ting ikke klaffer.  

 

Lagets form (5 siste)

West Ham – Chelsea 1-0

Manchester City – West Ham 2-1

Everton – West Ham 4-0

West Ham – Leicester 1-1

Watford – West Ham 2-0

 

Skader/suspensjoner

Fernandes er usikker for vetene. Collins, Byram og Fonte er ute med skade.

 

Mulig West Ham 11er – 3-4-3

Adrian, Reid – Ogbonna – Cresswell, Zabaleta – Obiang – Noble – Masuaku, Lanzini – Antonio – Arnautovic

 

Forventninger til kampen

Kampbildet blir nok ganske likt som West Ham sin kamp mot Chelsea nylig. Arsenal kommer til å ha ballen stort sett hele kampen, og lete etter en åpning i West Ham sin forsvarsmur. West Ham har bra med fysikk i egen boks, slik at de kan forsvare seg på innlegg. Der Arsenal kan straffe dem er på tempo, for når Arsenal setter tempo på sitt angrepsspill, så er det ingen lag i Premier League som klarer å holde stand.

Men Moyes må ha sett i de seneste kampene at Arsenal slipper inn mål som følge av feil i bakre rekker. Jeg blir ikke overasket dersom West Ham går høyt ut i starten og ser om de kan stresse frem feil, men da er det også en stor risiko for at de kan blottlegge seg, og at Arsenal kan straffe dem. Så jeg er spent på hvordan Moyes innleder kampen.

Dersom Wenger skal sette tempo på matchen og forsøke å spille ut West Ham når de ligger lavt så kommer Lacazette til å starte. Men om Wenger ønsker variasjon i spille ved å slå innlegg, så lukter det en Giroud fra start. Dette er en taktisk interessant match, som jeg gleder meg veldig til.

 

 

Kampfakta

*West Ham har kun vunnet én av sine siste 18 Premier League kamper mot Arsenal.

*Kun Ole Gunnar Solskjær har scoret like mange mål som innbytter i Premier League som Olivier Giroud sine 17.

*Mesut Özil har scoret i sine tre siste kamper mot West Ham.

 

TV

Kampen vises på TV 2 Sport Premium.

Avspark er kl. 21.00.