Før kvartfinalen: West Ham (H)

Av: Nicolay Hagen 19.12.17

Det er duket for et London derby i ligacupens kvartfinale mellom Arsenal og West Ham

Arsenal

Rekken på tre kamper uten seier ble brutt mot Newcastle, da Mesut Özil sin drømmevolley ga Arsenal ekstremt viktige poeng, og forhåpentligvis slutten på en dårlig trend. På de neste 13 dagene skal det spilles 4 kamper, blant annet en ekstremt viktig kamp til fredag mot Liverpool.

Men først så venter West Ham i ligacupens kvartfinale på tirsdag. Lagene møttes forrige onsdag i Premier League, i en kamp som endte 0-0, der West Ham var nærmest alle tre poengene. Nå tar The Hammers turen til Emirates, for å slåss om en plass i semifinalen.

Det nærmer seg finale i turneringen, og da er det naturlig at målet er å vinne. Wenger ønsker alltid å vinne fotballkamper, og Ligacupen er den eneste turneringen i England han aldri har vunnet. På sin vei til kvartfinale har Arsenal slått ut Doncaster og Norwich, sistnevnte slo vi ut etter to scoringer av Eddie Nketiah.

Likevel så tviler jeg på at han mønstrer sitt beste mannskap. Kampen mot Liverpool på fredag er ekstremt viktig, og kan vise seg å være definerende for sesongen, når poengene telles opp i mai. Nøkkelspillere kommer til å bli hvilt, for å være klare til fredag. Men Arsenal har en sterk tropp, og laget som starter mot West Ham vil være godt nok til å kunne vinne kampen.

 

Lagets form (5 siste)

Arsenal – Newcastle 1-0

West Ham – Arsenal 0-0

Southampton – Arsenal 1-1

Arsenal – Bate Borisov 6-0

Arsenal – Manchester United 1-3

 

Skader/suspensjoner

Aaron Ramsey er fortsatt ute, det samme er Santi Cazorla. Mustafi er klar igjen, men han hviles frem til kampen på fredag.

 

Laget

Vanskelig å spå. Jeg tipper laget blir relativt likt laget som har spilt i Europa League. Det er viktig kamp allerede mot Liverpool på fredag, og den er naturligvis hovedprioritet nå.

Mulig Arsenal 11er – 4-2-3-1

Ospina, Chambers – Holding – Mertesacker – Maitland-Niles, Coquelin – Elneny, Walcott – Iwobi – Welbeck, Giroud.

Innbyttere: Macey, Debuchy, Nelson, Nketiah, Reine-Adelaide, Willock, Akpom.

 

West Ham

Moyes sin West Ham karriere fikk en tøff start, men han har virkelig fått fart på laget fra London. Laget er ubeseiret på sine tre siste kamper, og slo Stoke 3-0 på bortebane forrige Premier League runde. The Hammers har klatret til en 15. plass på tabellen, og befinner seg endelig på trygg plass.

Ligacupen er en turnering som middelhavsfarere ofte prioriterer. Topplagene nedprioriterer turneringen veldig ofte, og Ligacupen er en god mulighet for lag midt på tabellen til å skaffe seg et trofé. Derfor tror jeg West Ham kommer til å stille et sterkt lag mot Arsenal.

På veien til kvartfinale har West Ham slått Cheltenham og Bolton oppskriftsmessig, før de vant 3-2 på Wembley mot Tottenham etter å ha ligget under 2-0 til pause. West Ham er på ingen måte sjanseløse denne kampen, og det kommer til å bli en tett og jevn kamp.

 

 

Lagets form (5 siste)

Stoke – West Ham 0-3

West Ham – Arsenal 0-0

West Ham – Chelsea 1-0

Manchester City – West Ham 2-1

Everton – West Ham 4-0

 

Skader/suspensjoner

Fonte, Fernandes og Byram er ute med skade. Kouyate, Noble, Zabaleta og Arnautovic er alle sammen usikre. Manuel Lanzini kan bli suspendert etter at han filmet til seg et straffespark mot Stoke tidligere. Dette er ikke bekreftet fra offisielt holdt, men er ventet å bli det i løpet av dagen.

 

Mulig West Ham 11er – 3-4-3

Hart, Collins – Ogbonna – Cresswell, Zabaleta – Noble – Obiang – Masuaku, Antonio – Chicharito – Ayew.

 

Kampfakta

*West Ham var det første laget som slo Arsenal på Emirates i en tellende kamp. Dete skjedde i april 2007.

*Arsenal har tapt deres fire siste hjemmekamper i Ligacupen mot Premier League motstand.

*Arsene Wenger har aldri vunnet Ligacupen med Arsenal.

*Av de siste 13 kvartfinalene Arsenal har nådd i Ligacupen har de kun tatt seg videre fra seks av dem.  

 

TV

Kampen vises på Viasat 4.

Avspark er kl 20.45