Før kampen: Bayern München (B)

Av: Nicolay Hagen 15.02.17

Fest blikket, sett deg til rette, ta på deg drakten. Det er duket for et storoppgjør i mesterligaens første utslagsrunde.

Arsenal

Vi får starte med å mimre litt. Etter at Lucas banket inn et hattrick mot Basel, og PSG snublet på målstreken så ble det klart at vi endte som gruppevinnere for første gang siden 11/12 sesongen. Vi var alle glade for at vi nå endelig skulle få en enklere trekning, og forhåpentligvis ta oss til en kvartfinale igjen. 

Fansen fikk alt annet enn det vi håpet på. Bayern München ble altså vår motstander. Det var første gang siden 09/10 sesongen tyskerne ikke vant gruppen sin, så dette oppgjøret her har nok skjebnen bestemt. 

Alle Arsenal fans drømmer om å vinne Champions League. Skal vi klare det, må vi slå de beste lagene. Hvorfor ikke bare møte Bayern nå? Vinner vi, så er vi i en posisjon der vi har en reel mulighet til å vinne Champions League. Taper vi så har vi mer krefter til å fokusere på ligaen og FA-cupen. 

Det er overhodet ikke umulig å slå Bayern over to kamper, men det blir fryktelig tøft. Det kreves en topp prestasjon i 2*90 minutter av Arsenal. Vi har like gode spillere som Bayern. 

Dette blir den ultimate testen for Wenger. Kanskje er disse to kampene de siste han leder Arsenal i Europa? Hvem vet. Wenger er nok sulten på å ta en skalp her, og jeg er sikker på at han har sett frem til denne kampen lenge. 

Hvordan vi går inn i denne kampen er jeg spent på. Vi må holde tett bakover, men samtidig bør vi score mål. Et bortemål er fryktelig mye verdt, og uten scoring på Allianz Arena skal det nok holde hardt å avansere til neste runde. 

Jeg spår et lavtliggende Arsenal som kommer til å periodevis bli fryktelig kjørt, og da er det viktig at vi klarer å ri av den stormen. Scorer Bayern et tidlig mål, er dette fort "finito" før det har begynt. Et 2-1 tap for eksempel er et brukbart utgangspunkt. Da har vi et bortemål, og har samtidig ikke spilt oss ut av kampen før den har begynt. Det beste er selvfølgelig seier, men Bayern er sterke. 

Jeg er spent på hvem Wenger starter med. Xhaka er tilbake, og det er gledelig. Jeg håper han starter. De to store spørsmålstegnene er hvem som starter på midten og som spiss. På midtbanen er det nok av spillere som kan starte. Går Wenger veldig defensivt ut med Xhaka og Coquelin? Eller tør han å satse litt mer ved å stille med Xhaka og Chamberlain?

Welbeck, Alexis, Giroud, hvem starter på topp? Giroud tilbyr fysisk styrke, men blir fort veldig stasjonær og vi får ikke truet bakrom. Med Alexis får du en vanvittig energi og uforutsigbarhet. Problemet er at han ikke utgjør den samme fysiske trusselen som Giroud verken i rene dueller eller i luftrommet. Med Welbeck føler jeg du får begge deler. Han er rask, sterk, god i luften, og kan skape ubalanse. 

Det skal ikke stå på valgmulighetene! Jeg er spent. Jeg kjenner at jeg gleder meg, og gruer meg. Men å se to av Europas beste fotballag spille fotball, med en sånn ramme rundt kampen, i flomlys, på en onsdag kveld? Du vil aldri høre meg klage over det!

 

Lagets form (5 siste)

Arsenal - Hull 2-0 (PL) 

Chelsea - Arsenal 3-1 (PL)

Arsenal - Watford 1-2 (PL)

Southampton - Arsenal 0-5 (EFC)

Arsenal - Burnley 2-1 (PL)

 

Skader/suspensjoner

Lucas Perez, Santi Cazorla og Aaron Ramsey er ute med skader.

 

Laget

Wenger har bekreftet at målet blir voktet av David Ospina. Forsvarsfireren byr nok ikke på noen store overaskelser heller. Bellerin, Mustafi, Koscielny og Monreal utgjør nok den. 

På midtbanen så har Chamberlain vært god, meget god syntes jeg. Men jeg tviler på at Wenger sjanser på å starte med han. Jeg tror han går ut med Xhaka og Coquelin, selvom jeg personlig ville foretrukket Xhaka og Chamberlain. Elneny er også en joker som Wenger kan plukke frem. 

Offensivt så har vi nok av valgmuligheter. Jeg håper vi får se enten Welbeck fra start. Jeg tror Wenger går ut med Walcott og Iwobi på kantene, Özil bak Alexis på topp. Personlig håper jeg vi stiller med Welbeck, og dytter Alexis ned på kant. 

Giroud kan komme inn å snu kampbildet, men vi blir altfor forutsigbare med franskmannen på topp.

Vi skal heller ikke utelukke at Arsenal kan gå ut i en 4-3-3 med Özil på kant. Det fungerte ikke veldig bra mot Chelsea, men vi skal fortsatt ikke utelukke det. 

Mulig Arsenal XL (4-2-3-1)

Ospina, Bellerin - Mustafi - Koscielny - Monreal, Coquelin - Xhaka, Walcott - Özil - Iwobi, Alexis. 

Innbyttere: Cech, Gabriel, Gibbs, Elneny, Lucas, Welbeck og Giroud. 

 

Bayern München

Bayern endte som sagt som gruppetoer for første gang siden 09/10 sesongen. Da er det typisk at det blir nettopp den sesongen Arsenal vinner gruppen sin, og møter tyskerne. 

Etter tap mot sterke Atletico, og et overraskende tap borte mot Rostov så tok Atletico gruppeseieren foran nesa på tyskerne. 

I Bundesliga så har de lenge ligget bak overaskelseslaget Leipzig. Men siden tapet mot Dortmund i november har pilen pekt én vei for Ancelotti sine menn. 8 seiere på de siste 9 er vanlig Bayern kost, og de ser ut til å ha truffet med formen inn mot det riktige tidspunktet. 

Sist Arsenal var på besøk på Allianz Arena ble det gitt en fotballeksjon. Lewandowski og co ga seg ikke før det stod 5-1 på resultattavlen. De to foregående kampene mellom disse lagene på tysk jord endte med 1-1, og 2-0 seier til Arsenal. 

Det er fult mulig å slå ut dette laget. De har ikke vært like suverene som har vært forventet, og har tidvis slitt. De har likevel et kvalitetslag, og er favoritter over to kamper. Men det er ikke noen ulempe for Arsenal. Kanskje det fører til at gutta spiller med mindre press?

 

Lagets form (5 siste)

Ingolstadt - Bayern 0-2 (BL)

Bayern - Wolfsburg 1-0 (DFB)

Bayern - Schalke 1-1 (BL)

Bremen - Bayern 1-2 (BL)

Freibur - Bayern 1-2 (BL)

 

Skader/suspensjoner

Jérôme Boateng og Franck Ribéry er ute med skader for vertene. 

 

Laget

Bayern har et fantastisk lag, med verdensklassespillere i alle ledd. Uansett hva de stiller med så er de fryktelig sterke. Men at Boateng er ute er et stort tap. Boateng har vært en av verdens beste stoppere de siste årene, og vil bli savnet. 

Mulig Bayern München XL (4-2-3-1)

Neuer, Lahm - Martinez - Hummels - Alaba, Alonso - Vidal, Robben - Thiago - Costa, Lewandowski.                     

                

Kampen avgjøres av....

Den taktiske inngangen, kommer Wenger til å lyktes? 

Dette blir avgjørende. Det er viktig å holde tett bak, samtidig som vi må ha et bortemål. Det er en vanskelig balansegang, og jeg er spent på hvordan Wenger løser det. Lyktes han med planen sin, så er fort det forskjellen på avansement og ikke. 

Granit Xhaka vs Xabi Alonso

"Den nye Xabi Alonso" og den orginale Xabi Alonso møtes til en spennende duell. De er playmakere for hvert sitt lag, og er superviktig både i den defensive og offensive fasen. Begge lag er avhengig av at disse spillerne har dagen dersom laget skal få et godt resultat. 

Alexis Sanchez vs Mats Hummels

En av verdens beste angripere møter en av verdens beste midtstoppere. Starter Alexis på topp vil han havne i mange dueller med Hummels og hans makker. Hummels sin største svakhet er farten, og her kan Alexis parkere han. Alexis må vinne denne duellen mot Hummels dersom Arsenal skal ha et håp om å vinne i dag. 

 

Litt krydder om kampen/tidligere møter/historie

* Arsenal gikk for første gang siden 05/06 sesongen ubeseiret gjennom sin gruppe i mesterligaen. 

* Arsenal har tapt åttendedelsfinalen hvert år de siste seks sesongene. To ganger har Bayern blitt for sterke. 

* Sist Bayern røk ut i åttendedelsfinalen var i 10/11 sesongen da Inter ble for sterke.  

* Forrige møte mellom Wenger og Ancelotti Champions League var i 07/08. Da møttes Arsenal og Milan, og de røde fra London gikk videre etter å ha seiret 2-0 på San Siro. 

 

TV

Kampen vises på Viasat Fotball. 

Avspark er kl. 20.45. 

 

By far the greatest team, the world has ever seen!!

 

 

Bayern Munich 5

Robben (11)
Lewandovski (53)
Thiago (56
63) Müller (87)

Arsenal 1

Alexis (30)