Før kampen: Huddersfield (H)

Av: Jostein Solstad 28.11.17

Arsenal jakter sin tolvte strake hjemmeseier da Huddersfield gjester Emirates onsdag.

Arsenal

Søndagens kamp mot Burnley ble dramatisk. En jevnspilt kamp med relativt få sjanser til begge lag så ut til å ende med 0-0. På overtid blåste kampleder Lee Mason straffe til The Gunners, et helt korrekt straffespark dømt av kamplederen, som hadde en svak kamp ellers med flere merkelige avgjørelser.

Alexis Sanchez tredde frem, og banket ballen ned til venstre for seg selv, til høyre for Burnley sin gode keeper Pope. Det var godt å se chileneren smile igjen, som i likhet med de fleste andre hadde en vanskelig dag på jobben. Scoringen ga Arsenal tre ekstremt viktige poeng, som sendte oss opp på 4. plass.

De tre poengene sendte oss foran Liverpool og Tottenham, og kun ett poeng bak Chelsea på tredjeplass. Pochettino som har høstet skryt (fortjent) fra alle hold for sin fantastiske sesong med Tottenham, ligger nå bak Wenger som er «udugelig» på tabellen. Bare for å sette ting i perspektiv. Ja, det var en heldig seier mot Burnley, men verken Tottenham, Liverpool eller Chelsea klarte å slå Burnley, så dette skal vi ta med oss.

Kampen mot Huddersfield onsdag er så ekstremt viktig. Med seier til Arsenal vil Wenger og co være kun fire poeng bak United før de røde djevlene kommer til Emirates på lørdag. Da har vi muligheten til å redusere avstanden opp til United til kun ett enslig poeng. Da er vi plutselig med i toppen igjen, selv om City er en klasse for seg helt øverst. Med seier vil vi ta vår tolvte strake hjemmeseier i Premier League.

Men kampen mot Huddersfield må bli tatt på alvor. VI har ikke råd til et feilskjær her.

Lagets form (5 siste)

Burnley – Arsenal 0-1

Köln – Arsenal 1-0

Arsenal – Tottenham 2-0

Manchester City – Arsenal 3-1

Arsenal – Røde Stjerne 0-0

 

 

Skader/suspensjoner

Santi Cazorla er fortsatt ute med skade. Mesut Özil ble syk i forkant av Burnley kampen, og er usikker. Det samme er Alex Iwobi.

 

Laget

Petr Cech står i mål, og sammen med forsvarstrioen Monreal, Mustafi og Koscielny fortsetter han å holde nullen. De tre bak der utfyller hverandre godt, og særlig Mustafi har fremstått som en klippe siden han kom tilbake fra skade. På vingbackene blir det et spansk hurtigtog og en bosnisk tanks.

Xhaka starter nok med Ramsey, men Wenger har uttalt at det kan bli rotering i laguttaket siden det er en viktig kamp allerede til helgen. Så jeg blir ikke overasket om plutselig Elneny/Coquelin er inne på laget i denne kampen, da tror jeg det er Xhaka som får hvile eventuelt.

Jeg har vært kritisk til Granit Xhaka i år, og er det fortsatt. Han hadde ikke en god match mot Burnley, i likhet med resten av laget. Men selv om Xhaka gjør mye rart, så har han en tilstedeværelse. Midtbanen blir fort litt «lett» dersom vi fjerner han. Hjemme mot Huddersfield skal ikke det ha så mye å si, men når vi møter topplag er han vårt beste alternativ. Men enten så må han kutte ut farlige ballbrudd på egen banehalvdel, visst ikke så håper jeg Wenger åpner lommeboken i januar.

Med Iwobi muligens ute så mister vi et roteringsalternativ. Jeg tviler sterkt på at Wenger starter med en Özil som akkurat har vært syk, når United venter på lørdag. Jeg tror fort Wenger tenker litt mer på den kampen enn det han strengt tatt bør. Olivier Giroud kan fort få sin første start for sesongen, slik at Lacazette får hvile. Alexis Sanchez, Jack Wilshere og Danny Welbeck konkurrerer om de to plassene på kanten.

Dette laguttaket er det vanskeligste å spå så langt i år. Jeg er sikker på det vil komme en del roteringer, og det tviler jeg skjer i forsvaret. Wenger kan mønstre mange forskjellige angrep, og det blir spennende å se hvem som starter. United kampen ligger nok i hodet på franskmannen, naturligvis.

 

 

Mulig Arsenal 11er – 3-4-3

Cech, Koscielny – Mustafi – Monreal, Bellerin – Ramsey – Xhaka – Kolasinac, Wilshere – Giroud – Alexis.

Innbyttere: Ospina, Mertesacker, Coquelin, Walcott, Özil, Welbeck, Lacazette.

 

 

Huddersfield

Etter 25 år siden sist så tok Huddersfield steget opp i England sin høyeste divisjon, etter å ha vunnet play-off finalen mot Reading på straffespark. Laget fra markedsbyen har blitt tippet rett ned av de fleste eksperter, men så langt denne sesongen ser ekspertene ut til å ha tatt feil.

Fordi The Terriers har vært et friskt pust i denne sesongens Premier League. Dette skal David Wagner ha mye av æren for. Mannen som jobbet med Jurgen Klopp i Borussia Dortmund har flere likheter med Klopp sitt Liverpool. Med sin energiske spillestil, høye arbeidskapasitet og direkte spillestil har Huddersfield blitt et sjarmtroll i Premier League, og har overrasket de fleste.

Noen svake resultater har det blitt, og laget er på ingen måte stabile. De har tapt for andre bunnlag som Swansea, West Ham og Bournemouth. Sistnevnte knuste Huddersfield med sifrene 4-0. Huddersfield har periodevis vist gode tendenser mot de beste lagene, særlig da de slo United 2-1, og hadde lenge City i knestående forrige runde. Wagner sine menn ligger på 12. plass med 15 poeng, kun fire av de poengene har blitt tatt på bortebane.

 

Lagets form (5 siste)

Huddersfield – Manchester City 1-2

Bournemouth – Huddersfield 4-0

Huddersfield – West Brom 1-0

Liverpool – Huddersfield 3-0

Huddersfield - Manchester United 2-1

 

 

Skader/suspensjoner

Van La Parra er ute med karantene, etter at han fikk rødt kort mot Manchester City. Billing, Hefele og Stankovic er også ute for gjestene.

 

Mulig Huddersfield 11er – 4-4-1-1

Lössl, Smith – Zanka – Schindler – Malone, Kachunga– Williams – Hogg – Mooy, Ince, Depoitre

 

Forventning til kampen

Kampbildene på Emirates er ganske så like. Jeg forventer et Huddersfield som kommer til å være forsiktige i starten, og de ønsker nok å ri av stormen fra Arsenal, som vil komme tidlig i kampen. Spillestilen til Huddersfield med raske angrep i lengderetning er noe Arsenal har slitt med. Så Wagner sine menn kommer til å få muligheter, men spørsmål er hvor lenge de holder unna.

For Arsenal kommer til å styre bilde. Uansett hvilken angrepsrekke Arsenal stiller med vil det være spillere som er kan skape ubalanse. Om Wenger skulle velge Giroud fra start kan vi også slå innlegg, og være farlige der. Starter Lacazette så trenger ikke han mye plass i boksen for at det skal ristet i nettmaskene.

Men kvaliteten til Arsenal skal være så bra at de skal slå Huddersfield. Er balltempoet høyt nok, bevegelsene mange nok, og pasningene presise nok så skal dette bli meget tøft for The Terriers.  

 

Kampfakta

*Arsenal har vunnet seks av de syv siste møtene med Huddersfield.

*Arsenal har 11 strake hjemmeseiere i Premier League. Det er den lengste seiersrekken i tiden på Emirates.

*Huddersfield har ikke scoret på sine seks siste bortekamper.

* Huddersfield var den første klubben i England som vant ligaen tre år på rad, da de vant i 1923/24, 1924/25 og 1925/26. Arsenal sin legendariske manager Herbert Chapman var da manageren som ledet Huddersfield til de to første titlene, før Bill Shankly ledet laget til den tredje tittelen.

 

TV

Heller ikke denne gangen så vises kampen direkte på TV. Kampen vises i reprise på TV 2 Sport Premium kl 23.45.

Avspark er kl. 20.45.

 

 

We love you Arsenal, we do!