Per legger opp - neste sommer

Av: Jostein Solstad 10.07.17

Arsenal-kaptein Per Mertesacker legger fotballskoene på hyllen etter sesongen og blir manager for klubbens akademi.

I fjor spilte Arsenals kaptein én kamp, og det til og med i FA-cupfinalen hvor han storspilte i en backtreer mot ellers så skremmende Chelsea. Den snart 33 år gamle forsvareren har i lengre tid blitt kritisert for blant annet svakt tempo og svakt spill, men det absolutt ingen kan ta fra tyskeren er hans brennende engasjement og lederegenskaper.

Vi husker for eksempel da han ga sin landsmann Mesut Özil huden full etter at den elegant midtbanespilleren tuslet slukøret av banen etter et stortap mot Man City istedenfor å takke fansen for støtten (se video under). 

 

Den tidligere landslagsstopperen la opp på internasjonalt nivå etter VM-triumfen i 2014, og fra og med 2019 legger han også opp som profesjonell fotballspiller. Det bekrefter klubben selv på sin egen hjemmeside.

Frykt ei, for Mertesacker forblir i klubben også etter kontrakten hans går ut. Han kommer til å ta over som manager for Arsenals akademi, en stilling Andries Jonker hadde frem til han tok med seg assistent Freddie Ljungberg til Wolfsburg tidligere i år.

Frem til BFG legger opp neste sommer, kommer han til å forberede seg ved å lære mer om klubbens akademi (og kanskje også starte med trenerkurs?).

Sannsynligheten for at vil ha noen sentral rolle i Arsenal-mannskapet den kommende sesongen er vel nokså liten, men han blir en fin fyr å ha i garderoben når en leder trengs. Vi så jo alle hvordan det gikk en hyggelig dag en gang i mai...

Lykke til med siste sesong, Per, og lykke til med managerkarrieren under vingene til Arsène Wenger!