Før kampen: Stoke (B)

Av: Jostein Solstad 13.05.17

Bedre sent enn aldri! Her er det siste du trenger å vite før kveldens skjebnematch mot Stoke.

Arsenal 

2-0 seieren borte mot Southampton var solid, sterkt og ikke minst uhyre viktig. Vi måtte vinne for å henge med i toppen, og det gjorde vi. 

I øyeblikket dette skrives så bommet Mahrez på en straffe mot City, som kunne sendt City i fare for å bli topp 4. Mahrez presterte å bruke to touch på straffen, og City vant. Nå skal mye gå galt om City ikke blir topp 4. Nå står det mellom oss å Liverpool. 

Liverpool møter West Ham på bortebane i morgen, og de må avgi poeng enten da eller mot Middlesbrough i siste runde. Vi må også slå Stoke, Sunderland og Everton. Jeg ser på dagens kamp som den tøffeste. 

Arsenal har tradisjonelt slitt borte mot Stoke, og dette blir en uhyre tøff kamp. Özil og Alexis viste solid form sist, og det er viktig. Mustafi er også tilbake, og det er gledelig. Et skår i gleden er at Oxlade-Chamberlain gikk ut med skade sist, og Koscielny er også usikker. 

Jeg tipper Wenger ser på denne kampen som den tøffeste av de tre gjenværende. Everton er et bedre lag enn Stoke, men da har vi hjemmebane fordel. Jeg tror ikke Wenger risikerer Koscielny sin skade, men om han gjør det så tror jeg det blir til denne kampen. 

Det kreves en profesjonell jobb i kveld. Spillerne må blø for drakta, og stå opp som mannfolk. Da kan vi vinne denne kampen. Så får vi bare håpe på et sleivtreff av Liverpool. 

 

Lagets form (5 siste)

Southampton - Arsenal 0-2

Arsenal - Manchester United 2-0

Tottenham - Arsenal 2-0 

Arsenal - Leicester 1-0 

Arsenal – Manchester City 2-1 (E.E.O)

 

Skader/suspensjoner

Cazorla er ute. Koscielny og Chamberlain er usikre. 

 

Laget

Petr Cech står i mål. Om Koscielny blir klar så starter han i midten med Holding/Monreal og Mustafi på hver sin side. Uten Koscielny så starter Monreal, Mustafi og Holding. Jeg tviler på at Wenger risikerer han, så sistnevnte løsning er jeg forberedt på. Men lar meg gjerne overraske. 

Med Chamberlain usikker så starter bare Bellerin. Det er ingen svekkelse, selvom "oksen" har vært meget god. Ramsey og Xhaka på midten har vært solide, og de fortsetter nok på midten. På motsatt side så tror jeg Gibbs får fornyet tillit. 

Trioen i front innehar Alexis og Özil på hver sin side. Til tross for Giroud mål sist, så går jeg får Welbeck som midtspiss. 

 

Mulig Arsenal XL (3-4-3)

Cech, Holding - Mustafi - Monreal, Bellerin - Xhaka - Ramsey - Gibbs, Özil - Welbeck - Alexis. 

 

Innbyttere: Ospina, Gabriel, Coquelin, Walcott, Iwobi, Lucas og Giroud. 

 

Høy temperatur: Det blir ofte høy temperatur når disse lagene møtes, og Granit Xhaka er en potensiell kandidat til å koke over for. Klarer sveitseren å styre seg, å gjenskape storspillet fra de siste matchene så lover det godt for de røde fra Nord-London sin del. 

 

Stoke

Stoke har hatt en sesong under forventning. De ligger på en 8. plass, og med deres budsjett, spillerstall og hjemmebanetradisjon så burde de befunnet seg på øvre halvdel. Det er også en målsetning for klubben, så "The Potters" er nok ikke fornøyd med sesongen. 

Hughes sine menn har kun vunnet én av sine siste 9 matcher. Seieren kom på hjemmebane mot nedrykkstruede Hull. Stoke står med 7-6-5 på hjemmebane denne sesongen, noe som ikke er skremmende. 

Det blir en tøff match, men det er en av våre beste muligheter til å vinne på Britannia føler jeg. Vi er i bra form, vi må vinne. Stoke må ingenting, de er plassert i ingenmannsland, og har intet å spille for. Tøft blir det likevel. 

 

Lagets form (5 siste)

Bournemouth - Stoke 2-2

Stoke - West Ham 0-0

Swansea - Stoke 2-0

Stoke - Hull 3-1

Stoke - Liverpool 1-2

 

Skader/suspensjoner

Ireland og Affelay er ute med skader. 

 

 

Mulig Stoke XL (4-2-3-1)

Butland, Johnson - Shawcross - Martins Indi - Muniesa, Cameron - Wheeland, Shaqiri - Allen - Arnautovic, Diouf. 

 

Elsker møtene med Arsenal: Peter Crouch elsker å møte Arsenal, og har scoret hele 8 mål mot Arsène Wenger sine menn. Han er garantert sulten på å pynte på statistikken. 

 

Kampfakta

* Stoke har kun tapt én av sine siste 8 hjemmekamper mot Arsenal i ligaen. 

* Arsenal har ikke scoret på de siste 4 kampene på Bet365 Stadium. 

* Peter Crouch har scoret 8 mål mot Arsenal, han har bare scoret like mange mot Blackburn. 

* Sist Arsenal tapte en bortekamp i ligaen i Mai var i 2011. Hvem vi tapte mot? Stoke. 

 

TV

Kampen vises på TV 2 Sport Premium. 

Avspark er kl. 20.45

 

We love you Arsenal, w do. 

 

Stoke City 1

Crouch (67)

Arsenal 4

Giroud (42
79) Özil (55) Alexis (76)