Arsenal videre i Europa League

Av: Jostein Solstad 04.11.17

Til tross for en frustrerende aften mot Røde Stjerne, kan Arsenal se frem til sluttspillet i EL til våren.

Takket være en spektakulær scoring av Olivier Giroud fikk Arsenal med seg tre poeng i bortemøtet mot Røde Stjerne. På Emirates ble det like vanskelig å bryte ned serberne, og denne gangen holdt de også nullen.

Selv om Arsène Wenger utad forteller at de ønsker å kjempe i alle turneringer de deltar i, har han tviholdt på et rotasjonssystem i Europa denne sesongen. 

At Mathieu Debuchy og Mo Elneny spiller i midtforsvaret underbygger bare den konklusjonen.

Selv om hjemmekampen mot Røde Stjerne egentlig var en kamp Arsenal hadde relativt god kontroll, og Giroud kunne ha sendt vertene i ledelsen allerede etter ti minutter. Den avslutningen ble imidlertid reddet av keeper Milan Borjan.

Men det skal sies; Matt Macey på motsatt side var for all del ikke arbeidsledig han heller. Etter halvtimen passert måtte engelskmannen agere på et skudd fra gjestenes Srnic – og fikk slått ballen unna. 

Minuttet senere fikk den 1.98 meter høye sisteskansen akkurat nok kraft i lanken til å slå en heading av Savic i tverrliggeren og ut.

I det den andre omgangen nærmet seg halvspilt fikk Jack Wilshere en ypperlig sjanse til å sende The Gunners i føringen, men en akrobatisk Le Tallec fikk klarert unna på streken med et (nesten)saksespark.

Kampen ebbet ut i 0-0, og selv om Wengers menn fikk buing i retur kan man likevel konstatere at Arsenal er komfortabelt videre til utslagsrundene. 

Før den tid venter derimot returoppgjørene mot FC Köln (borte) og BATE Borisov (hjemme). Men før DET igjen, er det Man City som er neste hinder. Vi får håpe på et positivt resultat der, ettersom det blir en svært lang landslagspause om det skulle bli stygge sifre på Etihad. 

VCC!

Arsenal 0


Red Star Belgrade 0