Fire magiske minutter på Emirates

Av: Joakim Rødven 30.11.17

Mesut Özil, Alexis Sanchez, Alexandre Lacazette, Olivier Giroud, Aaron Ramsey - og hele gjengen for øvrig - herjet med Huddersfield.

Mange tilskuere hadde nesten knapt nok rukket å sette seg ned på plassene sine før de måtte opp på beina å juble for kampens første mål i onsdagens oppgjør mot Huddersfield.

Uret viste 2 minutter og 43 sekunder, og etter et glimrende 1-2-touchspill av Arsenal kunne Alexandre Lacazette sette inn sitt syvende seriemål denne sesongen.

Samme man holdt nesten på å doble ledelsen en snau halvtime senere etter at han på imponerende vis holdt på å skru ballen i mål fra nesten død vinkel, slik Nwankwo Kanu gjorde i sin tid mot Chelsea. Gjestene fra Yorkshire slapp derimot unna - denne gangen.

Men vondt skulle bli verre for David Wagners menn.

Først så Olivier Giroud en eventyrlig mulighet til å øke ledelsen gå til spille da stolpen stod i veien, men så etter halvspilt 2. omgang, vartet Mesut Özil, Alexis Sanchez og Giroud opp med et magisk trekk - der franskmannen kontrollert kunne sette inn 2-0.

Bare noen små minutter senere raknet det fullstendig igjen for The Terriers, og (igjen) et godt innlegg fra Özil fant veien frem til Alexis som fikk stå helt mutters åleine foran mål. 3-0 til the Arsenal.

Özil ville også være med på scoringslisten. Etter å ha servert både én og to ganger, fikk han selv avslutte på Arsenals fjerde scoring for kvelden. En glimrende stikker fra Aaron Ramsey åpnet opp Huddersfields forsvar, og en lekker chip gjorde at keeper Jonas Lössl var helt sjanseløs. Tre mål på fire minutter!

Giroud viste at også han kan regnet med utover det tøffe juleprogrammet, for ter minutter før full tid snappet han ballen fra lagkamerat Sead Kolasinac og hamret inn 5-0 for The Gunners. En maktdemonstrasjon uten like - mot et Huddersfield som én avslutning på mål i løpet av hele kampen.

En bunnsolid oppvisning, som trengs inn mot et tøft oppgjør José Mourinho og Manchester United - også det på Emirates stadium.