Før kampen: Køln (B)

Av: Magnus Istad 22.11.17

Arsenal kan sikre gruppeseieren med poeng i bortekampen.

Etter helgas overbevisende seier mot sp*rs på hjemmebane, står ny Europaliga-kamp for tur. Vi burde ha godt med selvtillit etter seieren i Nord-London derbyet, hvor vi igjen viste at vi har det som skal til for å avgjøre de store kampene. Med litt dommerhjelp i førsteomgang, to omganger med disiplin i bakre rekker, og krig i alle ledd nedsablet vi lillebror for 81. gang.

Det gjorde godt å se spillerne respondere på presset. Publikum fulgte etter, og det hele utspilte seg til å bli en behagelig og flott forestilling av våre gutter. I morgen venter Ståle Solbakkens tidligere disipler, Køln.

 

Arsenal

Laget mot Tottenham bød på få overraskelser. Mange håpet på forhånd at Wenger skulle starte med Wilshere på midtbanen, til fordel for en svak Xhaka, men sånn ble det ikke. Xhaka svarte med å spille en god kamp, og forsvarte dermed Wengers valg.

Det er nok fornuftig å tro at Jack starter mot Køln, som han har gjort tidligere i Europa League i år. Det behøves bare uavgjort for å sikre gruppeseieren, så Wenger vil bruke denne kampen til å gi spilletid til unggutter og de som benkes i ligaen.

Welbeck er tilbake fra skade, og det er ikke usannsynlig at han får seg et par minutter. Om han starter er ikke sikkert, men han er nok med i troppen. Giroud er tvilsom grunnet skaden han pådro seg i landslagspausen, men er forventet å være tilbake til denne kampen.

 

Sannsynlig startoppstilling:

Opsina, Debuchy – Mertesacker – Holding, Nelson – Coquelin – Willock – Maitland-Niles, Wilshere – Iwobi, Giroud/Nketiah

 

At Wenger kjører et reservepreget lag også ved denne anledningen er bare å forvente. Han vil prioritere ligaen i år, og bruke Europa League som en rulleringsplattform for ubrukte spillere. Likevel burde det være sterkt nok til å få med seg poeng mot et uhyre formsvakt hjemmelag.

 

Køln

Vertene har hatt en grusomt dårlig sesongstart. Etter tolv spilte serierunder står de med en smultringformet seiersstatistikk. De har tapt de tre siste kampene i Bundesliga, og står med totalt ti(!) nederlag.

I gruppa ligger de også på sisteplass med én seier og tre tap. De åpent friskt på Emirates, og så farlige ut i førsteomgangen, men viste at de har klare mangler i den andre omgangen.

Simon Zoller, Dominique Heintz og Jonas Hector er ute med skade, som kan by på problemer for Peter Stöger i laguttaket. Om han sparer spillere for å snu trenden i ligaen er uvisst, men jeg tror han vil mønstre best mulig lag.

 

Sannsynling startoppstilling:

Horn, Klünter – Sørensen – Maroh – Rausch – Lehmann, Oezcan – Jojic – Cordoba, Guirassy - Pizarro

 

Kampen

Jeg forventer seier i denne kampen. Det er mulig det blir en kjedelig uavgjort-kamp, men sultne arsenalspillere bør være lysten på å vise seg frem her. På benken er det mulig vi ikke har så mye krutt, men om Welbeck og Giroud er klare burde de prege denne kampen.

 

VCC!