Før kampen: Manchester United (H)

Av: Nicolay Hagen 01.12.17

Det er duket for en klassiker da Wenger og Mourinho står ansikt til ansikt på Emirates Stadium, lørdag kveld.

Arsenal

«Black november» sin siste kamp mot Huddersfield viste igjen «Wenger-ball» på sitt beste, og gjorde november til en langt hyggeligere måned enn hva som har vært tilfelle de seneste årene.

Kombinasjonene satt, bevegelsene satt, og laget spilte en meget god kamp fra start til slutt. Mesut Özil var tilbake i stor slag, Alexis og Lacazette scoret begge to, og Olivier Giroud scoret også sine første ligamål siden åpningsrunden mot Leicester.

Et stort skår i gleden var skaden til Lacazette. Fansen fryktet det verste da franskmannen måtte ut til pause, og Wenger bekreftet etter kampen at han fikk seg en skade i lysken. Jeg syntes Lacazette ser bedre og bedre ut. I kombinasjonsspillet er han veldig god, han beveger seg klokt og der dødelig foran mål. Han kunne scoret 4 mål dersom han hadde spilt hele mot Huddersfield. Men nå mister han altså United kampen, og det er leit.

Jeg skal være forsiktig med å jinxe, men laget ser skikkelig bra ut nå. De spiller med selvtillit offensivt, og er bunnsolide defensivt. Den plattformen er viktig å ha når vi skal inn i en tøff desember måned. Wilshere begynner å spille seg i form, og Welbeck er tilbake fra skade. Dette lover godt for desember!

 

Lagets form (5 siste)

Arsenal – Huddersfield 5-0

Burnley – Arsenal 0-1

Köln – Arsenal 1-0

Arsenal – Tottenham 2-0

Manchester City – Arsenal 3-1

 

Skader/suspensjoner

Santi Cazorla og Alexandre Lacazette er ute med skader. Alexis Sanchez er usikker.

 

Laget

Cech står i mål, Monreal, Mustafi og Koscielny utfyller hverandre meget godt, og de fortsetter sammen i den bakre treeren. Bellerin og Kolasinac er bankers på hver sin vingback.

Sentralt så fortsetter nok Wenger med Ramsey og Xhaka. Når Wilshere ikke har startet i ligaen før nå så klarer jeg ikke å se at han får muligheten fra start mot United. Coquelin og Elneny tviler jeg på starter.

Mesut Özil var i en egen klasse mot Huddersfield, og starter selvfølgelig kampen mot United. Vi får regne med og håpe på at Alexis Sanchez blir klar, og da starter han på den andre kanten. Det er den siste plassen som er det store spørsmålstegnet.

Det er tre muligheter. Den første er at Giroud starter, den andre er Welbeck, og den tredje muligheten er Iwobi. Dersom Giroud eller Welbeck starter så går han inn på spissplass, men om Iwobi starter så skyves han ut på kant, og Alexis inn som spiss. Det mest sannsynlige er å starte med Giroud, fordi Welbeck nylig er tilbake fra skade. Likevel så husker Wenger nok hvor frisk Welbeck har vært mot United tidlgiere.

 

Mulig Arsenal 11er – 3-4-3

Cech, Koscielny – Mustafi – Monreal, Bellerin – Ramsey – Xhaka – Kolasinac, Özil – Giroud – Alexis.

Innbyttere: Ospina, Mertesacker, Coquelin, Wilshere, Iwobi, Walcott og Welbeck.

 

Manchester United

Jose Mourinho sin første sesong hos de røde djevlene var en spesiell sesong. Han vant tre troféer (Charity Shield, Ligacup og Europa League), men i Premier League ble laget hans nummer 6. Ligaen ble riktignok nedprioritert i Europa League innspurten, men plasseringen er altfor svak for en klubb av Manchester United sitt kaliber.

Det var ingen tvil om hva som var Mourinho sitt mål før sesongen, vinne Premier League. Etter 14 spilte kamper er de 8 poeng bak ligaleder og byrival City, en avstand som kan øke til 11 poeng dersom de skulle tape mot Arsenal lørdag.

En statistikk mange ikke har vært bevisst på før denne sesongen er Mourinho sin statistikk på bortebane mot topplagene. På de siste elleve kampene har han tapt fem, og spilt seks uavgjorte kamper. Der eksperter og andre supportere har kritisert Wenger for sin statistikk, er det nå Mourinho sin tur. Skal United vinne ligaen, så må de gjøre noe med dette.

Laget startet sesongen forrykende seks seiere på de syv første kampene. Men etter 0-0 kampen på Anfield i oktober, har de tapt både mot Huddersfield og Chelsea, og sett langt svakere ut. Visst nok tok de en sterk seier mot Watford nylig, og de har Paul Pogba tilbake som betyr mye for dem.

Toppscorer Romelu Lukaku er langt unna sin beste form, men tradisjon tro er det typisk at han skal score mot Arsenal. Men han skal få bryne seg mot en Skhodran Mustafi i storform, så det blir litt av en fight på Emirates 18.30 lørdag.

 

Lagets form (5 siste)

Watford – Manchester United 2-4

Manchester United – Brighton 1-0

Basel – Manchester United 1-0

Manchester United – Newcastle 4-1

Chelsea – Manchester United 1-0

 

Skader/suspensjoner

Jones, Baily og Fellaini er ute med skade for gjestene. Matic er usikker.

 

Mulig United 11er

De Gea, Lindelöf – Smalling – Rojo, Valencia – Pogba – Matic – Young, Lingard – Lukaku – Martial.

 

Forventninger til kampen

Dette blir spennende. Hvem av de usikre spillerne som blir klare for begge lag har mye å si. En Alexis Sanchez tilbake for Arsenal er ekstremt viktig. Dersom Nemanja Matic blir klar, kan Paul Pogba slå seg mer løs offensivt. Det er et stort tap for United dersom Matic er ute.

Mourinho har ikke vunnet borte mot et topplag på de siste elleve kampene. Han blir ofte kritisert for å «låse» kampen, slik at motstanderen ikke får satt sitt spill. Når United gjør dette er de avhengige av tilfeldigheter for å vinne kampene, noe de ikke har klart å gjøre under Mourinho i Manchester United.

United er laget som er nærmest City, og de må vinne. Jeg tror Mourinho kommer til å gå ut forsiktig, men de kommer til å være langt mer offensive enn tidligere. Dette er gode nyheter for Arsenal, som kommer til å kjøre tempo fra start til slutt. Veldig synd at Lacazette er ute, dermed må Welbeck eller Giroud stå frem.

 

Kampfakta

*Arsenal har vunnet sine to siste hjemmekamper mot Manchester United i Premier League.

*Manchester United er sammen med Liverpool (7 seiere) det laget som har slått Arsenal flest ganger på fremmed gress.

*Mourinho har kun tapt to av sine siste 17 kamper mot Wenger.

 

TV

Kampen vises på TV 2 Sport Premium.

Avspark er kl. 18.30.

 

Oppdatering! (17.30)

Arsenal : Cech, Koscielny - Mustafi - Monreal, Bellerin - Ramsey - Xhaka - Kolasinac, Özil - Lacazette - Alexis. 

United: De Gea, Lindelöf - Smalling - Rojo, Valencia - Matic - Pogba - Young, Lingard - Lukaku - Martial. 

 

Wenger har overrasket de fleste. Han uttalte at Lacazette var uaktuell, men han starter kampen. Mourinho sier at Matic er høyst usikker, og han starter kampen. Begge lagene overrasker i sine uttak, og de to managerne kjøre "mind games" på hverandre! Dette blir spennende.