Wenger taler før kampen mot United

Av: Trond Sæten 01.12.17

Arsenal tar i mot Manchester United lørdags kveld, og i Nord-London tror Wenger at Mourinho ikke legger opp taktikken slik de gjorde på Anfield.

Lørdags kveld 18.30 er det klart for Arsenal - Manchester United i flomlysene på Emirates Stadium. Kampene som tidligere handlet om Alex Ferguson - Arsene Wenger og Patrick Voeora - Roy Keane handler når først og fremst om de to nemesisene Wenger - Mourinho.

Begge lag kommer fra tre seiere på rad som resulterer i at gjestene ligger parkert på en annen plass med 32 poeng, åtte bak den suverene ligalederen Manchester City, mens Arsenal har brutt seg inn i topp fire og ligger fire poeng etter morgendagens motstander.

For Mourinhos del jakter hans menn sin første seier på åtte kamper mot topp seks motstand der de i løpet av de siste syv kun kan skilte med tre uavgjorte og fire tap, samt maktet kun med én scoring.

Noe av det kan mest sannsynlig forklares i Mourinhos tilnærming til disse kampene der man ligger lavt, også kalt parkere bussen på fagspråket, og satset på de eventuelle overgangene som måtte komme. Slik var det når sesongens mest over-hypede kamp Liverpool - United ble sesongens verste reklame for engelsk elite fotball.

Likevel, nytt forsøk i morgen for portugiserens mannskap, men når Arsene Wenger ble spurt om Jose Mourinho vil ta utgangspunkt i taktikken i lørdagens oppgjør, svarte franskmannen; - Nei, jeg forventer ikke noe spesielt. Jeg forventer kun at vi er klar til å finne tilbake. Manchester United er et sterkt lag og jeg forventer at vi takler problemene de vil gi oss. De vil også angripe. De vil ikke bare forsvare. Det er en kamp mellom Arsenal og United hjemme. Jeg vil bare fokusere og forberede laget mitt godt og gi de en god sjanse til å vinne. Det går bra for begge lag for øyeblikket, så det er en lovende kamp.

På underkant av to uker har Arsenal slått erkerival Tottenham, sikret seg tre poeng mot Burnley på overtid samt slaktet Huddersfield med strålende angrepsfotball - og som en liten kuriosa - på ti dager gikk Arsenal fra å være fire poeng bak Spurs til å være fire poeng foran.

Dog har dette kostet - Lacazette, som åpnet scoringsballet mot Huddersfield, måtte kaste inn håndkleet til pause og Sanchez ble også byttet ut med en liten føling. Hvordan skal du løse dette, Wenger?; - Sanchez hadde en liten hamstring og derfor tok jeg han av, men jeg tror han skal bli klar. Vi har andre offensive våpen - vi har Danny Welbeck, Olivier Giroud og Jack Wilshere som alle kom på (mot Huddersfield. De er alle offensive spillere. Jeg skal se hva jeg finner på til lørdag, men ideelt sett skulle Lacazette vært med, avslutter Wenger.

Det taler for at Giroud blir med i den offensive trioen sammen med Özil of Sanchez, og da blir det franskmannens første kamp fra start denne sesongen i Premier League. Ikke en dårlig løsning når vi har sett linken Özil - Giroud senest i onsdagens kamp mot Hudderfield der sistnevnte noterte seg for to nettsusere i 5-0 seieren.

ARSENAL - MANCHESTER UNITED, LØRDAG 18.30!

COME ON ARSENAL!