Arsenal inne i god form

Av: Jostein Solstad 02.10.17

Kontrollerte inn en komfortabel seier i helgen, og har sju strake kamper uten tap.

Etter nedsablingen av Liverpool har Arsenal kommet seg på beina igjen, og før oppgjøret mot Brighton i helgen hadde ikke Arsenal tapt på seks siste kamper etter fadesen på Anfield. Av disse hadde fem av kampene endt med seier.

Og i går viste Arsenal hvem som var sjef på Emirates allerede etter minuttet spilt. Alex Lacazette dundret til, og ballen smalt i treverket bak Brighton-keeper Mathew Ryan.

Drøye femten minutter senere skulle åpningsmålet komme, fra en litt uvanlig spiller. Etter noe klabb og babb inne i gjestenes målfelt, hvor de ikke klarte å få klarert et frispark, fikk Nacho Monreal klemme til fra rundt straffemerket. Med sin høyre fot satte han kontant inn 1-0.

Midtveis i den første omgangen hadde også Brighton et stolpeskudd, men Arsenal red inn ledelsen til pause. Vertene hadde en eventyrlig mulighet til å sette inn 2-0 på en kontring tatt ut av læreboka fem minutter før sidebyttet, men Ryan parerte godt med beina og holdt gjestene inne i oppgjøret.

Over i andre omgang brukte Arsenal 10 minutter på å finne hull i Brightons forsvarsmur. En utenomjordisk hælpasning fra Alexis havnet rett i beina på Alex Iwobi, og engelsk-nigerianeren hamret ballen inn i det lengste hjørnet. En utsøkt scoring av The Gunners!

Alexis hadde en god mulighet til å sette inn Arsenals tredje rundt timen spilt, men en særdeles god redning på streken gjorde at det ble med to mål.

Uansett en komfortabel seier, og hjulene er i gang inn mot oktober måned.