Før kampen: Brighton (H)

Av: Jostein Solstad 01.10.17

Alexandre Lacazette bør ha gode muligheter til å fortsette scoringsformen da han sammen med laget møter Brighton søndag

Arsenal

En kontrollert seier mot Bate Borisov på torsdag var en opptur på flere måter. For det første så scoret Theo Walcott to som hverken har hatt som vane denne sesongen å spille eller score mål. For det andre så står vi med full pott i gruppen etter to spilte kamper.

For det tredje og kanskje det viktigste så kom vi oss mellom kampen på best mulig måte tross forutsetningene. En så lang reise er ødeleggende for spillernes oppladning til Premier Leauge kampene. Men Wenger valgte klokt, sparte nøkkelspillere for belastningen reisen medfører, slik at de er klare til kamp søndag.

Etter 4000 kilometers-turen til Hviterussland er det altså duket for Premier Leauge kamp søndag kl 13.00 igjen. Nå er det nyopprykkede Brighton som kommer på besøk til Emirates Stadium, der Arsenal står med tre seiere av tre mulige.

Mye av det er takket være Alexandre Lacazette. Franskmannen som scoret to mot West Brom sist har vært god etter overgangen fra Lyon, og særlig på Emirates har han også vist frem sine avslutningskvaliteter. Lyon-gutten kommer garantert til å bidra med mange scoringer innværende sesong, og forhåpentligvis i mange år fremover.

Jack Wilshere er skadefri, og var meget god mot Bate i midtuken. Det er ikke utenkelig at han får starte på søndag. I tillegg har Alexis Sanchez fått noen dagers hvile, og er garantert spillesugen etter en svak dag på jobben mot West Brom.

Denne kampen her må vinnes. Programmet de neste ukene tilsier at Arsenal skal ta mye poeng, og om de nå får en rekke på 5-6 kamper med seiere så vil selvtilliten stige, og avstanden til toppen bli mindre. Jeg gleder meg til kamp, og håper å se et sprudlende Arsenal som sparker i gang søndagen.

 

Lagets form (5 siste)

Bate Borisov – Arsenal 2-4

Arsenal – West Brom 2-0

Arsenal – Doncaster 1-0

Chelsea – Arsenal 0-0

Arsenal – Köln 3-1

 

Skader/suspensjoner

Coquelin, Cazorla og Welbeck er definitivt ute. Det samme er Mesut Özil som fortsatt er ute med en kneskade. Alex Iwobi er usikker, det samme er Laurent Koscielny.

 

Laget

Mannen med hjelmen står i buret.

I forsvaret avhenger det av om Laurent Koscielny blir frisk eller ikke, noe Wenger sier det er 50 % sjanse for. Monreal og Mustafi spiller uansett, og da får de enten med seg Mertesacker eller Holding. Jeg tipper Holding tar plassen, men det hadde vært gøy å se Per i Premier League igjen.

Både Kolasinac og Bellerin ble hvilt i midtuken, og de starter på hver sin vingback. Det samme ble Granit Xhaka, som har etablert seg som et klart førstevalg på den sentrale midtbanen. Spørsmålet blir da hvem som skal utgjøre den andre halvdelen av den sentrale midtbanen.

Rasmey, Elneny og Wilshere er slik jeg ser det de aktuelle. Med Özil sin skade er det ikke umulig at Ramsey skyves opp på kant, da er det enten Elneny eller Wilshere. Begge spilte 90 minutter mot Bate, så det er bingo hvem det blir. Jeg håper det blir Wilshere.

Lacazette og Alexis er trolig bankers på topp, med mindre det skjer noe uventet i siste liten. Med Özil og Welbeck ute, og Iwobi som usikker så er det duket for Ramsey eller Walcott. Sistnevnte spilte 90 minutter på torsdag, derfor tror jeg det blir Ramsey.

 

Mulig Arsenal 11er – 3-4-3

Cech, Holding – Mustafi – Monreal, Bellerin – Wilshere – Xhaka – Kolasinac, Ramsey – Lacazette – Sanchez

Innbyttere: Ospina, Mertesacker, Elneny, Walcott, Iwobi, Nelson og Giroud.

 

Brighton

Etter å ha vært nære i mange år klarte endelig Brighton å rykke opp til Premier League. De har tidligere feilet i play-off, men i fjor så var både Brighton og Newcastle i en klasse for seg, og rykket opp med god margin ned til de andre lagene.

Mannen bak dette er Chris Hughton, som har satt sammen et bunnsolid kollektiv som arbeider for hverandre og som kan ta poeng fra de fleste lag. Det man får av et lag Chris Hughton trener er solid organisering, gjerne i en 4-4-1-1 formasjon som han har uttalt at han foretrekker. Men han har tidligere vist at han sliter med å holde lag oppe i Premier League, senest da han rykket ned med Norwich.

Laget fra kystbyen i East Sussex fikk et tøft møte med Premier League da de tok imot en av tittelkandidatene Manchester City til kamp på Falmer Stadium. Brighton holdt ut lenge, og gjorde en god kamp, men 20 minutter før slutt ble Sergio Aguero og City for sterke, og vant til slutt 3-0.

Etter det så har det gått opp og ned for Brighton, men står nå med to seiere på sine siste tre kamper, og ligger plassert på en 13. plass, seks kamper ut i Premier League sesongen.

 

Lagets form (5 siste)

Brighton – Newcastle 1-0

Bournemouth – Brighton 1-0

Bournemouth – Brighton 2-1

Brighton – West Brom 3-1

Watford – Brighton 0-0

 

Skader/suspensjoner

Matchvinner fra Newcastle kampen Tomer Hemed er suspendert etter en stygg episode med DeAndre Yedlin forrige helg. Sam Baldock og Beram Kayal er ute med skader. Murray og Sidwell er usikre.  

 

Mulig Brighton 11er – 4-4-1-1

Ryan, Bruno – Duffy – Dunk – Suttner, Knockaert – Stephens – Pröpper – March, Groß, Izguierdo

 

Forventninger til kampen

Jeg forventer et Brighton lag som ligger lavt og kompakt, og satser på kontringer og dødballer. De har noen gode enkeltspillere, som kan skape trøbbel for Wenger og co. Men de sliter fryktelig med å komme seg til sjanser inne i 16-meteren, og det det skaper aller mest på er skudd fra distanse.

Men til syvende å sist så avgjør Arsenal om de vinner denne kampen eller ikke. Jeg håper og tror at vi går ut i et høyt tempo, og får et tidlig mål. Da må Brighton åpne seg opp, og Lacazette i spissen vil få store rom til å kontre i. Spillere som Alexis, Lacazette og Ramsey må være effektive på muligheter tidlig i kampen, slik at vi kan få det målet vi ønsker.

Kampen kan fort bli en tam affære dersom Arsenal ikke bryter gjennom Brighton muren. Kanskje det er duket for en Olivier Giroud i 100 dersom vi står og stanger?

 

Kampfakta

*Arsenal har vunnet sine fire siste kamper mot Brighton i alle turneringer.

*Arsenal har ikke tapt en hjemmekamp i oktober siden de tapte 2-1 mot Blackburn, oktober 2002.

*Halvparten av Brighton sine avslutninger denne sesongen har kommet utenfra 16-meteren.

 

TV

Kampen vises på TV 2 Sport Premium.

Avspark er kl. 13.00.

 

And it's Arsenal,

Arsenal FC,

We're by far the greatest team,

The world has ever seen....

Arsenal 2

Iwobi (56)
Monreal (16)

Brighton & Hove Albion 0