Av: Jostein Solstad 15.10.17

Rekken uten tap ble brutalt stoppet på Vicarage Road, etter en meget skuffende oppvisning av Arsène Wengers menn.

Et kampreferat skal helst komme nokså raskt etter kampslutt. Denne gangen var det tungt å finne noen velvalgte ord uten at referatet var gjennomsyret av negativisme og bitterhet.

Undertegnede valgte derfor å vente over natten for å klekke ut noen ord. Likevel merkes det at frustrasjonen fremdeles sitter hardt i.

I den første omgangen sleit Arsenal med å finne ut av Watford, og det nærmeste gjestene fra London kom scoring så lenge ut til å være et et langskudd av Mohamed Elneny.

Men så, fem minutter før pause, steg kaptein Per Mertesacker opp og stanget inn 1-0 etter et hjørnespark. Solskinnshistorien var klar: BFG med sin første start i ligaen på et års tid sikret seieren. Mr reliable. En ekte kaptein som trår til når han må.

Midtvegs i den andre omgangen hadde både Alex Iwobi og innbytter Mesut Özil hver sin gigantsjanse til å øke ledelsen, men i stedet kom tidligere Tottenham-keeper Heurelho Gomes seirende ut av begge duellene.

Hva skjedde da? En fullstendig kollaps.

Watford-manager Marcos Silva så at ting ikke fungerte og gjorde et dobbelbytte, deriblant klubbkaptein Troy Deeney. Knappe åtte minutter senere stod han på scoringslisten – etter at Hector Bellerin på klønete vis laget straffespark (selv om selve avgjørelsen var meget "soft").

1-1 og hjemmelaget fikk blod på tann.

Jack Wilshere gjorde seg klar til å komme inn de siste fem minuttene, men Laurent Koscielny måtte ut med skade og Rob Holding ble kastet inn i stedet. Og like før full tid raknet det helt for the Gunners.

Etter en blokkering av BFG, havnet ballen perfekt i beina til Tom Cleverley som banket inn 2-1.

I den andre omgangen så Arsenal direkte redde ut mot Watford. Redde. Mot Watford... Hjemmelaget styrte, kontrollerte og herjet med Arsenal. I motsatt ende var slurvete avleveringer, nonchalante involveringer og manglende konsentrasjon nøkkelord.

Her var det ikke enkeltpersoner som sviktet, men et helt lag som ikke fungerte sammen. Etter åtte spilte kamper har Arsenal nå vunnet fire (alle hjemme), tapt tre og spilt uavgjort én. Ett bortemål på fire kamper er langt ifra godt nok.

Nå er det på tide stå frem, Arsenal. Eller så blir det vanskelig å gjeninnta en posisjon blant det gjeveste selskap i Europa neste sesong.