Før kampen: Chelsea (B)

Av: Jostein Solstad 16.09.17

Wenger sine menn får en mulighet til å snu en vond statistikk mot topp 6-lagene da de møter Chelsea til kamp på Stamford Bridge søndag.

Arsenal

Arsenal reiser forhåpentligvis til Stamford Bridge med selvtillit etter god snuoperasjon mot Köln på torsdag. Kampen var positiv på mange måter. For det første så er endelig Alexis Sanchez i gang igjen, og scoret et fantastisk mål. I tillegg så var Jack Wilshere tilbake på banen for The Gunners.

Men søndag blir en helt annen opplevelse. Nå skal i møte Chelsea på bortebane, en av de tøffeste kampene vi kan få akkurat nå. For selv med to strake seiere ligger Wenger sitt hode på et fat, og illsinte supportere er klare til å kappe det av dersom ikke de får se en god prestasjon på søndag. Arsenal har ikke vunnet borte mot et topp 6 lag siden januar 2015, det er nesten 1000 dager siden. 

Dette er Wenger også fult klar over. Derfor blir jeg veldig overasket dersom vi ser et like naivt Arsenal lag som vi så på Anfield for noen uker siden. Men denne kampen er full av utfordringer, og det er knyttet ekstremt mange spørsmål til laguttaket.

Danny Welbeck scoret to mot Bournemouth, og var veldig god. Da satt Sanchez på benken. Hvordan løser Wenger det? Én av Alexis, Giroud, Lacazette, Özil eller Welbeck må benkes, og det kan kalles et luksusproblem. Den beste trioen er nok Alexis, Lacazette og Özil, men når Welbeck har scoret tre mål denne sesongen så er det ikke lett å benke han.

Jeg er spent på kampen, men jeg er også redd. Jeg orker ikke å tenke på hva som skjer dersom Arsenal skal gå på nok et stortap mot et topplag.

 

Lagets form (5 siste)

Arsenal – Leicester 4-3

Stoke – Arsenal 1-0

Liverpool – Arsenal 4-0

Arsenal – Bournemouth 3-0

Arsenal – Köln 3-1

 

Skader/suspensjoner

Cazorla og Coquelin er garantert ute. Walcott er usikker.

 

Laget

Ospina sin prestasjon mot Köln var ikke akkurat en A i mastergradsavhandlingen, «hvordan bli førstekeeper». Petr Cech står derfor i mål.

Jeg tror Wenger går ut med en trebackslinje. Trioen da består nok av Monreal, Mustafi og Koscielny. Kanskje Wenger husker prestasjonen til Mertesacker i FA-cup finalen mot Chelsea, og dytter han inn for en av de tre. Men de tre er nok favoritter til å starte.

Vingbackene er safe. Der spiller Bellerin og Kolasinac. Begge to scoret mot Köln, og særlig Kolasinac har spilt meget godt som vingback, som er hans beste situasjon. Wenger har brukt han som midtstopper, men forhåpentligvis ser professoren at det er lurt å bruke spillere i sine vanlige posisjoner.

Duoen sentralt på midtbanen blir etter alle solemerker Ramsey og Xhaka. Elneny er et alternativ, det samme er Jack Wilshere. Førstnevnte er ikke bra nok i en slik match, mens Wilshere fortsatt mangler en del på formen. Xhaka og Ramsey har fungert best sentralt.

Så er det trioen på topp. Jeg føler meg ikke sikker på at noen av dem starter. Den jeg tror er safest er at Alexis starter på venstre. Jeg blir også veldig oppgitt dersom ikke Lacazette spiller, ettersom han har vært veldig god på spissplass. Giroud er selvsagt et alternativ, men jeg håper vi går for Lacazette.

Så er det Danny Welbeck da. Mannen som knapt klarer å treffe ballen reint har vært giftig foran mål denne sesongen, og scoret tre mål, to av dem i siste ligakamp mot Bournemouth. Det er ikke lett for Wenger å benke han da. Men Mesut Özil har noen ferdigheter som er i verdensklasse, selv om spillestilen hans ikke er den beste til slike kamper. Men han slår gode dødballer, kan åpne forsvar, og holde på ball. Jeg tror Özil tar den siste plassen.

 

Mulig Arsenal 11er – 3-4-3

Cech, Koscielny – Mustafi – Monreal, Bellerin – Ramsey – Xhaka – Kolasinac, Özil – Lacazette – Alexis

 

Innbyttere: Ospina, Mertesacker, Elneny, Iwobi, Welbeck, Walcott og Giroud.

 

Chelsea

Etter sjokktapet på Stamford Bridge mot Burnley i første runde har Chelsea virkelig fått opp dampen. De har slått Tottenham, Everton, Leicester og Qarabag på de fire siste kampene, og har scoret hele 12 mål på de kampene.

Sommeren har vært frustrerende for Antonio Conte. Troverdige kilder har meldt at italieneren har vært i konflikt med sitt eget styre. Konflikten skal ha røtter i at Conte ikke har fått det frie handlingsrommet på overgangsmarkedet som han hadde ønsket.

På tross av konflikten så fikk Conte inn en rekke med spillere. Bakayoko, Rudiger, Zappacosta, Drinkwater og Morata ble spillerne Chelsea fikk inn. Etter at stjernespiss Diego Costa havnet ute i kulden hos Conte så var spørsmålene mange om Morata var mannen som skulle erstatte han.

Så langt har Morata vært meget god. Han har scoret tre mål denne sesongen for Chelsea, og har vært en trussel for motstandernes forsvarsspillere i alle oppgjør. Han er klok, god til å avslutte på flere måter, og han kan gjøre ting på egenhånd. Han blir en mann å passe på i morgen.

En annen spiller å passe på i morgen er Eden Hazard. Belgieren har vært ute med skade i stort sett hele sesongoppkjøringen, men han fikk en halvtime i midtuken i Champions League. Det er usikkert om han starter i morgen, men om han gjør det et stort pluss for Chelsea. Hazard har herjet med Arsenal før, og er garantert sulten på å gjøre det samme i morgen.

 

Lagets form (5 siste)

Chelsea – Burnley 2-3

Tottenham – Chelsea 1-2

Chelsea – Everton 2-0

Leicester – Chelsea 1-2

Chelsea – Qarabag 6-0

 

Skader/suspensjoner

Danny Drinkwater er ute med skade for vertene.

 

Mulig Chelsea 11er – 3-4-3

Courtois, Azpilicueta – Luiz – Cahill, Zappacosta – Kanté – Bakayoko – Alonso, Pedro – Morata – Hazard

 

Forventninger til kampen

Denne kampen er interessant, og jeg mener at Chelsea kanskje er det laget som står best til Arsenal av alle topplagene, selv om de kanskje er det beste laget av alle.

Det begrunner jeg med at begge lagene trolig stiller opp i 3-4-3. Da vil det bli ekstremt mange mann mot mann dueller, og sjansene for at Arsenal havner i undertallsituasjoner er mindre enn når vi møtte Liverpool sin 4-3-3. Vi så det i FA-cup finalen, da lagene stilte i lik formasjon. Da vant Arsenal kampen grunnet de vant flere mann mot mann dueller.

Men likevel, Chelsea er soleklare favoritter. Arsenal sliter mot topplagene, særlig på bortebane. Chelsea er i veldig god form, og de har sin beste spiller tilbake fra skade. Dette blir veldig tøft, men ikke umulig.

 

 

Kampfakta

*Arsenal har ikke vunnet en eneste kamp av sine 13 siste bortekamper mot topp seks lagene i Premier League.

*Arsenal har tapt syv av de siste åtte kampene på Stamford Bridge.

*Sist Arsenal tapte sine tre første bortekamper i sesongen vare i 1954.

*Wenger sine menn har sluppet inn mål de 12 siste kampene på Stamford Bridge. Om vi slipper inn mål igjen så vil det bli den lengste rekken uten et rent bur mot en spesifikk motstander.

 

TV

Kampen vises på TV 2 Sport Premium.

Avspark er kl. 14.30.