Glimrende snuoperasjon mot Köln

Av: Jostein Solstad 15.09.17

Etter en grusom start på årets Europa League snudde Kolasinac og Alexis fra tap til seier.

Stemning ble lagt allerede lenge før kampstart. Selv om gjestene fra FC Köln fikk tildelt 2.900 billetter, ryktes det at nærmere 15.000 tyske fans hadde tatt turen til London for å ta seg inn på kampen.

På grunn av sikkerhetsmessige grunner ble kampen utsatt en time, med avspark rundt klokken 22.00 norsk tid.

Selvsagt en ugunstig oppladning til kampen, og utgangspunktet ble enda vanskeligere da David Ospina måtte i aksjon etter drøye ni minutter.

En elendig klarering av Arsenals cupkeeper ble snappet opp, og keeperens landsmann Cordoba sendte i vei et langskudd som seilte i en fin bue over Ospina og i mål.

Resten av den første omgangen var en grusom affære for Arsenal, en søvndyssende oppvisning som bare ble holdt i live av et energisk tilskudd av tyske bortesupportere.

De røde og hvite fra London fikk en frustrert pipekonsert tilbake, noe som må ha fått varsellampene hos hjemmelaget til å lyse like klart som de rosa detaljene på Wengers coachjakke.

For etter pause var det et helt annet Arsenal som kom på banen.

Innbytter Sead Kolasinac ble flyttet inn på en vingback, og fem minutter av den andre omgangen var gått stod det 1-1 på måltavlen på Emirates. Den bosniske pansertanksen fikk stå mutters åleine inne i Kölns 16-meter, og Timo Horn rakk knapt nok å tenke før ballen lå i nettet bak ham.

Midtvegs i omgangen hadde Alexis Sanchez fått nok, og sørget for enda mer jubel for The Gooners. En stikker ut til venstre ble akkurat litt for lang, men chileneren klarte å få med seg ballen inn i banen igjen. Han gjorde så all jobben selv og curlet ballen perfekt opp i det lengste hjørnet.

Mens det mot slutten av kampen trolig var flere bortesupportere enn hjemmesupportere igjen på stadion, satte høyreback Hector Bellerin til slutt inn 3-1, og feiet dermed all tvil til side.

Selvsagt med et sterkt redusert mannskap fra start var det ingen som helst tvil om at Wenger hadde Chelsea-kampen på søndag i tankene, noe som så ut til å prege Arsenal i åpningen. Ny giv i pausen sørget for at Arsenal fikk med seg både poengene og et godkjent resultat til slutt.

Nå venter et intenst lokalderby på søndag. Forhåpentligvis da med mange friske og raskt bein!