Av: Jostein Solstad 28.09.17

Reservene og juniorene fikk tillit i Hviterussland, og tok godt vare på muligheten.

Det skal godt gjøres å se bort i fra faktumet at Arsène Wenger helt klart prioriterer Premier League fremfor Europa League denne sesongen. Av de som startet seriekampen mot West Brom på mandag, var det bare Mustafi og Elneny som var med fra start torsdag kveld.

Men det gjorde derimot ingenting; for sultne spillere som vil vise seg fram er også et lite gode.

Dominerende fra start tok Arsenal ledelsen allerede før 10 minutter var spilt. En glimrende pasning av Jack Wilshere åpnet opp for Theo Walcott, som først så skuddet sitt reddet - med på returen fikk engelskmannen pirket inn ledermålet.

Samme mann var på farten igjen 13 minutt senere, men denne gangen var det en gavepakke fra keeper Denis Scherbitski. Sisteskansen spilte ballen rett i beina til Walcott, som ikke lot seg be to ganger.

Etter en trøblete start på sesongen skulle også Rob Holding få noe å juble over. På et hjørnespark fikk midtstopperen lirket inn 3-0, og man kunne tydelig se hvor mye det betød for han og hans selvtillit. Det sistnevnte har nok kommet litt til kort i det siste.

Muligens følte Arsenal seg litt vel komfortable da, for like etter reduserte BATE Borisov til 1-3, etter et angrep fra sin høyreside.

Resultatet holdt seg til pause - men bare så vidt. For drøye 2-3 minutter ut i annen omgang la Olivier Giroud på til 4-1 fra krittmerket.

At vertene i Hviterussland reduserte til 2-4 er i og for seg helt i orden, for Arsenal cruiset inn til en komfortabel seier uten å ha reist de drøyt 190 milene fra London til Minsk med de kraftigste kanonene. Samtidig har man også fått gitt spilletid til flere spillere som har trengt å spille på seg selvtillit.

En gambling av Wenger, som gav full uttelling.