Spillerbørs: Bournemouth - H

Av: Jostein Solstad 10.09.17

Etter en blytung start på sesongen slo Arsenal kraftig tilbake, og valset over Bournemouth på hjemmebane.

Joshua Kings Bournemouth har i likhet med Arsenal slitt innledningsvis i sesongen. Etter tre spilte kamper har ikke kirsebærlaget plukket et eneste poeng, og stod notert med én scoring og fem baklengs. Det var med andre ord to lag med kniven på strupen som skulle i aksjon lørdag. 

Heldigvis var det Arsenal som virket å være mest på hugget fra start. Med en tidlig scoring fra Danny Welbeck roet nervene seg, og når hele laget fortsatte presset resten av kampen ble det en etterlengtet lykkelig og komfortabel affære for seierssultne gooners.  

Det meste gikk på skinner fra avspark til sluttsignalet gikk, og de fleste spillerne leverte prestasjoner som ikke kan sammenlignes med de fra forrige runde.

Spillerrangeringene er som følger:

Cech: 7. Er trygg når han behøves, og nekter King mål med en fin redning på slutten, som sikrer ham enda en smultring til egen rekord. Blir redda av stolpen tidlig i 2. Omgang, og kunne fort ha sluppet inn på returen, men heldigvis husker Defoe hvordan en spiss i Tottenham skal avslutte på Emirates; utenfor.

Koscielny: 6. Har god kontroll, og har få problemer med å rydde unna det lille Bournemouth har å komme med. Får seg en trøkk av King i 1. Omgang, men rister det av seg. Høyre midtstopper i en fem-back-linje og sikrer dermed i forsvar når Mustafi ofte forsøker å bryte spillet. Ikke særlig involvert fremover.

Mustafi: 7. Ble linka bort mot slutten av transfervinduet, men viser her at han kan være en særdeles viktig brikke defensivt. Er knallsterk i duellene, og tillater ikke at verken King eller Defoe skal få rollen som oppspillspunkt. Fungerer bra med to stoppere rundt seg, så han ikke risikerer å selge seg for enkelt.

Monreal: 6. I likhet med Koscielny fremstår han trygg og solid i rollen som sidemidtstopper. Treffer på bortimot alt av pasninger, og er veldig god i gjenvinningsfasen. Nyter godt av å ha en ordentlig venstreback (tanks) ved siden av seg i Kolasinac.

Bellerin: 7. Tilbake i godt gammelt driv for anledningen, spanjolen. Har fått veldig mye tyn den siste tida, men viser seg fra en bedre side nå. Er villig til å ta offensive løp gjennom hele kampen, men unngår samtidig å blottlegge seg bakover. Tydelig at det bare er på høyresiden han trives, og man får bare håpe at gårsdagen var et tegn på at vi har gode ting i vente.

Kolasinac: 8. For et beist. Noterer seg for sin andre assist til Welbeck for sesong med et flott innlegg. Viser enorm vilje og duellstyrke uten ball, og virker trygg som banken med ball ettersom at ingen klarer å dytte ham bort fra lærkula. Viser hva man kan få om man bruker en venstreback på venstreback. God kamp!

Ramsey: 7. Får stående applaus når han byttes ut. Løper, kriger og prøver hele kampen. Gjemmer seg aldri, og ser alltid etter offensive løp. Kunne, og burde ha scoret etter fint gjennomspill av Özil, men det ble heldigvis ikke utslagsgivende. Ellers en fin kamp av Waliseren.

Xhaka: 7. Fremstår mer disiplinert enn vi har sett ham tidligere i år. Holder posisjonen sin på en mer fornuftig måte, og er sedvanlig trygg i pasningene sine. Går mye på tvers til tider, men er aldri fremmed for å prøve en kanon fra distanse, noe som gjør at Bournemouth blir tvunget til å støte når han har ball.

Özil: 8. Elegant forestilling av den tyske playmakeren. Tydelig innstilt på å vise seg frem, og stilne kritikerne. Finner tid og rom hvor tid og rom ikke eksisterer, og er ikke langt unna å komme på scoringslista selv ved et par anledninger. Er en nydelig x-faktor å ha når laget presterer.

Welbeck: 9. Banens beste. Jobber utrettelig, og får uttelling i form av to mål og en assist. Avslutter på Welbeck-vis på første målet, ved å rote ballen inn med skuldra. Andre målet er det ingenting å si på. Der er det silkeavslutning i lengste. Spiller en stor rolle for laget uten ball, og utfører rollen som førsteforsvarer med bravur. En ordentlig lagspiller. Allerede notert seg for like mange scoringer som det ble totalt i hele fjor.

Lacazette: 8. Først av alt leverer han en klassescoring fra utenfor 16-meteren. Bruker ett touch for å legge ballen til rette, og bare skrur ballen opp og rundt Begovic i mål. Viser ellers at han har et voldsomt bra touch, at han kan bidra i det oppbyggende spillet, og at han er en lagspiller. Gjenvinner ballen med et returløp i forkant av 3-0-målet også. En god kamp av franskmannen. Mer av det samme, takk!

Innbyttere:

Coquelin: Står for dagens enkeltmannsprestasjon. Blir nok mer husket for måten han går ned med skade på, enn for hva han fikk utrettet på banen. Var imidlertid nære på å score sitt første mål for Arsenal med et skudd som ble blokkert til hjørnespark.

Giroud: Inn for Lacazette. Kampen er allerede avgjort, og han blir satt innpå for å jakte sitt mål nr. 100 for Arsenal. Er ikke langt unna å klare nettopp det etter et smart løp, og en like smart ball av Alexis, men Begovic får klarert til hjørnespark.

Alexis: Får en mikset mottakelse av publikum etter sommerens spekulasjoner. Vises ikke nevneverdig på prestasjonen hans, for han ser pigg ut og sulten på målpoeng. Får som sagt servert Giroud på elegant vis, og prøver selv på en halvfarlig avslutning like før slutt. Samarbeider bra med Kolasinac, så det kan bli et spennende radarpar utover sesongen!

En sterk prestasjon av hele laget. Man kan ikke annet enn å håpe på at dette skal gi blod på tann, selvtillit og litt ekstra spillerom fra kritikerne i forkant av Chelsea neste runde. Etter å ha slått byrivalen de to foregående oppgjørene burde laget føle seg rustet nok til å gjøre det igjen. Jeg føler meg positiv, og ser virkelig frem til å se hvilket mannskap Wenger mener er best for å slå Chelsea. Med denne kampen har nok flere spillere levert en god søknad om mer spilletid, så han står overfor et realt luksusproblem.

We love you Arsenal, we do!