Stort steg mot en semifinale

Av: Joakim Rødven 06.04.18

Arsenal med overbevisende seier i den første kvartfinalekampen.

Det er alltid en viss spenning før utslagsrunder, spesielt på hjemmebane hvor man forventes å gjøre en god kamp umiddelbart.

For å ha best mulig sjanse til å ta seg videre var det viktig å skaffe seg et godt resultat før returoppgjøret på en tøff bortebane i Russland - og hvilken kamp vi fikk se av The Gunners rett fra start.

Et glimrende innlegg fra Hector Bellerin gikk gjennom hele feltet, og bak i feltet fikk Aaron Ramsey gjøre akkurat som han ville. Med høyrefoten banket waliseren inn kampens første scoring.

Gjestene fra Moskva ville derimot, innledningsvis, ikke være noe dårligere og et perfekt frispark av Aleksandr Golovin gikk rett inn i det nærmeste hjørnet før kvarteret var spilt på Emirates Stadium. 1-1.

Med Pierre-Emerick Aubameyang utilgjengelig på grunn av cupdeltakelse med Dortmund tidligere i sesongen, fikk Alex Lacazette ny tillit på topp etter å ha scoret på straffespark mot Stoke i helgen.

Midtveis i den første omgangen fikk franskmannen også muligheten fra straffemerket, og satte også den sikkert i buret - denne gangen i motsatt hjørne sammenlignet med straffen mot Stoke.

Bare fem minutt senere skulle Ramsey på nytt varte opp med en scoring; hvilket mål! En perfekt vektet pasning fra Mesut Özil landet perfekt på foten til waliseren, som (allerede i luften) lobbet ballen over keeper Igor Akinfeev med utsiden av foten.

På dette tidspunktet gikk det russiske storlaget fullstendig opp i limingen. Lke etter at kampuret viste 34 minutter kunne Lacazette nok en gang tegne seg på scoringslisten etter at han omsatte et innlegg adressert fra Özil i scoring.

Arsène Wenger kan derfor ta med seg en god følelse inn mot returoppgjøret om en uke, hvor det da handler om å bare kontrollere inn kampen uten å gå på noen feilskjær.