Tilbakeblikk: Man. Utd. - Arsenal

Av: Trond Sæten 27.04.18

Det var den gangen Adebayor begynte å lage seg et navn i Arsenal.

Søndag stiller Arsène Wenger for siste gang opp med Arsenal på Old Trafford for å kjempe om tre poeng i serieinnspurten - og hvilke minner franskmannen blir å gå i gjennom. Det var her Wiltord sikret gull, det var her Vieira og Keane kjempet som ville hunder i glansdagene til britisk fotball og det var her den ubeseirede rekken stanset på 49 etter en dommerinnsats av Mike Riley til strykkarakter.

I helgens tilbakeblikk er det dog ingen av de nevnte som opptrer - men en heller utskjelt angriper: Emmanuel Adebayor.

Ja, så hvorfor i all verden dette klippet da?

Jo, som ung og håpefull og nettopp tilflyttet Nordens Paris, var dette den første kampen jeg så på byen med en kald halvliter - og for en spenning det ble. Arsenal-fansen i et mindretall, selvfølgelig, men du verden så herlig etter kampslutt.

Det ble med den ene scoringen til togoleseren, men det var i en kamp der vertene ble sett på som soleklare favoritter.

Start helgen med å se en purung Fabregas stjele ballen fra en fremtidig verdensstjerne, gjøre en liten soloraid før han flikker ballen til nevnte Adebayor som setter den i nota (ca. 4.40 ut i klippet).

Man. Utd. XI: Kuszczak, Neville, Ferdinand, Brown, Silvestre (Evra 23), Fletcher, Scholes (Carrick 78), O'Shea, Ronaldo, Rooney (Solskjaer 77), Saha.

Arsenal XI: Lehmann, Eboue, Djourou, Toure, Gallas, Rosicky, Ljungberg, Silva, Fabregas, Hleb (Julio Baptista 68), Adebayor (Flamini 88).

Manchester United - Arsenal, søndag 29. april kl. 17.30!

Gooner Till I Die!