Emery om Wilshere, West Ham og Aubameyang

Av: Joakim Rødven 23.08.18

Lørdag er det klart for London-derby mellom Arsenal og West Ham, hvor The Gunners møter en gammel kjenning.

For hos The Hammers finner vi denne sesongen vår tidligere Arsenal-gutt Jack Wilshere, som har vært i klubben helt siden han var en liten gutt.

Nå er han i West Ham, som hans far og bror er livslange supportere av.

Hva tenker Unai Emery om å møte Jack Wilshere?

– Jeg snakket med han i 15 minutter på Colney før han dro. Før det første må jeg bare respektere hans karriere her. Så valgte han det som var best for hans fremtid. Jeg vet at supporterne er glade i ham og har hans respekt. Han kommer nok til å få en god mottagelse. Vi må tenke på oss selv og gå for seier, men jeg ønsker ham lykke til med karrieren.

Tøff motstand

Arsenal har så langt møtt knalltøff motstand i Manchester City og Chelsea. Begge kamper har endt med null poeng for Unai Emery.

West Ham har hittil ikke maktet å ta poeng de heller – så her er det mye på spill for begge lag.

Hvordan ser Emery på utfordringen mot West Ham?

– Det er akkurat det samme for spillere om man spiller om Manchester City enn mot West Ham nå på lørdag. Det er fremdeles tre poeng det spilles om. Alle kamper krever ulike taktiske vurderinger. Etter to kamper har vi tapt begge, så vi trenger en seier mot West Ham. Vi skal jobbe med våre ideer og vårt system på lørdag, og det er viktig å vise supporterne en bedre oppvisning enn i de to siste kampene. 

Tror på scoringer

Mot Chelsea var det et hav av sjanser, men effektiviteten kom til kort foran mål. 

Mot West Ham tror Emery på scoringer.

– Først må man skape offensive sjanser hvor spillere er inne i boksen. Deretter tror jeg vi kommer til å score når vi får sjansene. Vårt første mål på lørdag er å skape sjanser og når spillernes selvtillit kommer vil målene også komme. I en kamp kan man skape tre sjanser å ikke score et eneste mål, og så i neste kamp sitter alle. Det er derfor spillere som Aubameyang har scoret mange mål i sin karriere – og kommer til å gjøre det hos oss også.