Før kampen: Östersund (H)

Av: Kristoffer Førland 19.02.18

Det er klart for returkampen i 16.-delsfinalen mot svenske Östersund.

Etter kun én seier på de siste ni bortekampene i alle turneringer, fikk Arsenal en etterlengtet borteseier mot Östersund.

The Gunners hadde full kontroll store deler av kampen og gikk etter 13. minutter opp i ledelsen ved Nacho Monreal. Dette var spanjolens 5. mål for sesongen. 10 minutter senere får Henrikh Mkhitaryan ballen inne i Östersunds 16-meter og legger inn via en uheldig Östersund-forsvarer og i mål. Mesut Özil avslutter det hele etter 58 minutter og 3-0 til Arsenal.

Helt på tampen av kampen fikk Östersund en straffe som Ospina reddet. Dette var den første strafferedningen siden Lukasz Fabianski mot Bayern München i 2014.

Dette gir Arsenal et meget bra utgangspunkt foran torsdagens returoppgjør. Grunnet bortemålsregelen må Östersund score minst 4 mål for å gå videre til 8.-delsfinalen.

Dette gjør The Gunners til gigantiske favoritter til å gå videre til 8.-delsfinalen og enda et steg nærmere finalen i Lyon.

Skader/suspensjoner

Alexandre Lacazette og Aaron Ramsey er ute grunnet skade, mens Pierre-Emerick Aubameyang ikke er spilleberettiget.

Laget:

Arsene Wenger sa til pressen etter kampen i Sverige at han kommer til å rotere litt på laget og la flere av de som ikke spilte da, spille på torsdag. Det er også viktig å bygge på gode opplevelser og skape et momentum før innspurten i Premier League, så det er usikkert hvor mange som blir hvilt.

Arsenal spiller mot Manchester City i finalen i Carabao Cup på søndag, så det vil nok også bli tatt hensyn til den kampen.

Ospina starter etter all sannsynlighet i mål.

Forsvaret blir nok ganske likt, med muligens Kolasinac inn for Monreal på venstrebacken.

Midtbanen vil nok også se nokså lik ut med Elneny og Maitland-Niles sentralt. Mkhitaryan trenger tid for å spille seg i ordentlig form, så han for nok muligheten igjen, mens Özil sannsynligvis blir hvilt foran finalen.

Welbeck startet forrige oppgjør, men gjorde en svak opptreden, så det er mulig unge Nketiah får muligheten fra start.

Mulig Arsenal 11er - 4-2-3-1

Ospina - Bellerin, Mustafi, Chambers, Kolasinac - Elneny, Maitland-Niles - Iwobi, Mkhitaryan, Nelson - Nketiah

Innbyttere:

Macey, Holding, Monreal, Wilshere, Welbeck, Willock, Xhaka

Östersund:

Etter et eventyrlig 2017 var det raskt ned på jorda igjen for laget fra midt-Sverige. Det var som ventet klasseforskjell og det ble enda vanskeligere siden Östersund er midt i pre-season.

Man kunne glimtvis se hva som bodde i laget med raske kontringer og en del gode mulgiheter ved superspissen Saman Ghoddos.

De slo ut Galatasaray i kvalifiseringen til Europa League og vant hjemme mot Hertha Berlin, så det er uten tvil mye kvalitet i laget.

De har et meget vanskelig utgangspunkt foran torsdagens kamp i London, men de vil nok være meget fornøyd med sine prestasjoner i Europa League 2018 uansett resultat.

Östersund - Arsenal 0-3

Östersund - Trelleborg 3-0

Hertha - Östersund 1-1 (2017)

Östersund - Zorya 2-0 (2017)

Jönköping - Östersund 0-0 (2017)