Av: Joakim Rødven 14.01.18

Arsenal taper terreng i kampen om en topplassering.

Lagene i og rundt nedrykksstriden er vanskelige å møte. De må kjempe for overlevelsen på toppnivå, mens lagene i toppen forventes å vinne

Noe av den fighterviljen skulle man gjerne ha sett i øynene til Arsenals utvalgte på Vitality stadium søndag ettermiddag.

Etter en dørgende kjedelig fotballkamp de første 45 minuttene, hvor egentlig vertene i sør hadde det største initiativet, kunne det vel egentlig bare bli bedre etter sidebyttet.

Og det så også ut til at det endelig skulle bli en forløsende kamp for The Gunners, som bare hadde vunnet én av de seks siste kampene sine.

En glimrende gjennomstikker av Alex Iwobi spilte høyreback Hector Bellerin fri på flanken. Spanjolen dro seg innover, og via hansken til Asmir Begovic banket han inn 1-0 for de blåkledde drøye syv minutter inn i den andre omgangen.

Men så skulle det gå galt for vikarierende manager Steve Bould og Co.

I løpet av fire minutter både utlignet og snudde Bournemouth kampen, og sikret seg en meget viktig seier i kampen om å holde seg oppe i årets sesong. Ikke minst var dette en viktig seier mentalt.

På sin side begynner Arsenal nå å miste kontaktene med lagene blant topp fire; spesielt ettersom Liverpool også tok skalpen på suverene Man City senere på kvelden.

I skrivende stund er det hele åtte poeng opp til Chelsea på 4.-plass, og det kan bli en svært tøff kamp å ta igjen.

Det ryktes at Alexis er på vei bort fortere enn svint, så det begynner å se mørkt ut i korridorene på Emirates for øyeblikket. Gløden, engasjementet, fandenivoldskheten og «passionen» er helt fraværende på banen.

Wilshere er tilbake. Ellers er det mye tynn suppe. Dette får være bunnen, for nå er det på tide at alle mann alle ser seg selv i speilet og tar tak.