Arsenals Silly-Season: Oppdatert 28/6 - Torreira klar for medisinsk test

Av: Joakim Rødven 24.05.18

Vi følger Arsenals overgangsaktivitet.

Nok en sesong er over på balløya og klubbene er nå i stand til å skifte spillere og trenere de mener trengs før høsten 2018 melder sin ankomst.

For Arsenals del har det vært store omveltninger på den administrative siden - først og fremst har Arsene Wenger takket for seg etter 22 år i Nord-London, men også nye fjes i form av Raul Sanllehi fra FC Barcelona som ny sportssjef og Sven Mislintat fra Borussia Dortmund som ny utviklingssjef har funnet veien til Emirates Stadium.

Jakten på erstatter for Arsene Wenger ble offisielt avblåst 23. mai da Unai Emery ble klar som arvtaker - vi har en spennende tid foran oss, og ikke minst overgangsvindu når 46-åringen skal forme laget etter sine ideer og verdier.

Verdt å merke seg er at det er nye regler fra og med dette overgangsvinduet; Overgangsperioden for de engelske ligaene foregår i perioden 17. mai til 9. august. Dette ble tidligere stemt frem av klubbene og betyr at muligheten til å kjøpe seg nye spillere når sesongen er i gang er tatt vekk. Det er derimot mulig å selge spillere til utlandet da de andre ligaene i Europa enn så lenge holder seg til "standardformatet".

KLARE OVERGANGER INN:

Unai Emery (Manager): Wengers arvtaker ble offisielt klar 23. mai etter kort tid med spekulasjoner. Emery har senest jobbet i Frankrike og PSG og sanket titler, men mistet jobben da man har feilet i Champions League. Kan også vise til tre strake Europa League-titler med Sevilla i tiden før PSG (kommer mer informasjon om Unai Emery etter hvert)

Stephan Lichtsteiner (Forsvar): 34-åringen kommer gratis fra Juventus og har skrevet under en 1-års kontrakt med Arsenal. Han har tidligere spilt i Grasshopper, Lille, Lazio og Juventus. 

Bernd Leno (Keeper): Etter 304 kamper for Bayer Leverkusen takker 26-åringen for seg i Bundesliga og søker nye utfordringer i England og Nord-London (Les mer).

 

RYKTES INN:

Lorenzo Pellegrini (Midtbane/AS Roma): (25/5) I følge Gianluca Di Marzio (Twitter) og SKY er Arsenal interessert i Romas 21 år gamle midtbanespiller Lorenzo Pellegrini, men kan få konkurranse med Juventus som også skal være på jakt etter Pellegrinis signatur.

Dennis Praet (Offensiv midtbane/Sampdoria): (25/5) I tillegg til å følge Pellegrini, skal man også ha et øye på Sampdorias belgiske midtbanespiller Dennis Praet i følge Gianluca Di Marzio (Twitter) og Sky.

Adrien Rabiot (Midtbane/PSG): (26/5) Flere rapporter skal i følge TalkSport ha det til at Arenal følger nøye med på den 23 år gamle midtbanespilleren, men får også konkurranse av Juventus, Tottenham og nå nylig Napoli i følge CalcioNapoli24. Sistnevnte kan fort lande denne dealen da Napolis nyutnevnte manager Carlo Ancelotti var den som virkelig ga franskmannen sjansen i PSG.

Kenedy (Venstre ving-back/Chelsea): (26/5) Den brasilianske ving-backen har vært på lån i Newcastle sesongen som gikk, og Arsenal skal ha meldt interesse siden Nacho Monreal har blitt 32 år. The Gunners deler denne interessen i selskap med PSG, Bayern München og RB Leipzig.

Emil Forsberg (Ving/RB Leipzig): (26/5) Svenske Expressen skriver at Arsenal skal være interessert i den 26 år gamle vingen som til daglig er i tyske Leipzig. Usikkert hva som skjer i sommer da han i tillegg er tilbudt ny kontrakt i sin nåværende klubb.

Caglar Söyüncü (Forsvar/ SC Freiburg): (28/5) Goal.com skal ha det til at den 22 år gamle forsvareren er linket til Arsenal. Videre skriver de at det ikke skal være kontakt mellom spiller og klubb, men at Caglar planlegger å diskutere overgang med Freiburg. (30/5) Daily Mirror melder at man vil dra i land en avtale før VM.

Sokratis Papastathopoulos (Forsvar/Borussia Dortmund): (28/5) Den greske midtstopperen skal visstnok være meget nære å signere for Arsenal. Både Kicker og BBC ved David Ornstein har meldt dette. Snakkes om en overgangssum rundt 20 millioner pund. (30/5) Daily Mirror melder at man vil dra i land en avtale før VM. (28/6) Denne handelen skal være så godt som i boks, melder Borussia Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc, men den blir ikke offentlig før 1. juli da den skal inn på det nye regnskapsåret.

Jose Gimenez (Forsvar/Atletico Madrid): (30/5) TalkSport melder at Arsenal er interessert i den 23 år gamle forsvareren, men at man kan forvente konkurranse fra Real Madrid og at spilleren har en utkjøpsklausul på £53 millioner.

Yacine Adli (Midtbane/PSG): (31/5) L'Equipe melder at Yacine Adli fra PSG blir Emerys første signering i Arsenal. 17-åringens kontrakt med PSG går ut denne sommeren, så The Gunners kan hente han gratis. Han skal ha sagt nei til storklubber som Real Madrid og Bayern München. (28/6) L'Equipe skriver at Adli nå er i ferd med å forlenge med PSG.

Benjamin Pavard (Forsvar/Stuttgart): (04/6) Arsenal skal være veldig interessert i å hente den 22 år gamle franskmannen i følge L'Equipe. Midtstopperen er klar på at han vil fokusere på VM og eventuelle forhandlinger vil foregå etter turneringen er ferdig. 

Cristian Pavon (Ving/Boca Juniors): (08/6) Pavons representanter skal ha vært i møter med Arsenal om en potensiell overgang til The Gunners i følge rapporter fra Argentina. Daily Mirror melder også dette. 22-åringen har vært linket til Nord-London ved tidligere anledninger og det virker som Arsenal skal prøve å sikre seg signaturen til Argentineren igjen dette vinduet. 

Lucas Torreira (Midtbane/Sampdoria): (11/6) Calciomercato/Mirror forteller at midtbanespilleren fra Uruguay er i Arsenals søkelys. 22-åringen har en utkjøpsklausul på £21 millioner. Nå melder italienske medier at Arsenal er veldig nære ved å aktivere utkjøpsklausulen til uruguayaneren. Både Napoli og Dortmund skal være interessert i å hente midtbanespilleren, men Arsenal ser ut til å være i førersetet i kampen om Torreiras signatur. (28/6) Den troverdige jounalisten Fabrizio Romano har i dag meldt på Twitter at Torreira er klar for medisinsk test i Nord-London, men det skjer først etter Uruguays åttedelsfinale mot Portugal lørdag. Sampdorias president, Massimo Ferrero, har tidligere mer eller mindre bekreftet at en handel blir å skje og at prislappen blir å ligge på 30 millioner Euro. 

KLARE OVERGANGER UT:

Arsene Wenger (Manager): Franskmannen har vært i Arsenal i 22 år og har revolusjonert ikke bare klubben, men også engelsk fotball. Kan blant annet vise til en sesong ubeseiret og totalt 17 titler i Nord-London. Hadde opprinnelig ett år igjen på kontrakten, men har nettopp gjort sin svakeste sesong med Arsenal og har funnet ut at nok var nok. Merci, Arsène! Les mer. (28/5) Mail on Sunday kunne i går melde at Arsene Wenger ser for seg at managerkarrieren fortsetter i Japan - der han var før han kom til Nord-London og Arsenal i 1996.

Per Mertesacker (Forsvar/midtstopper): Den høyreiste tyskeren legger opp, men fortsetter som manager for akademiet i Arsenal.

Santi Cazorla (Midtbane): Den spanske magikeren er ferdig i Arsenal etter at skader har holdt han på sidelinjen siden 2016. Kontrakten løper ut i sommer, og Arsenal har valgt å ikke forlenge med 33-åringen. En supporterfavoritt og Cazorlas nærvær på banen og evne til å styre tempo samt midtbane blir savnet. Det ryktes om at midtbanespilleren fortsetter karrieren i Spania og Villarreal. Les mer.

Takuma Asano (Angriper): Har tilbragt de to siste sesongene på lån hos VfB Stuttgart, og nå er den 23 år gamle japaneseren klar for et nytt lån i Tyskland - denne sesongen hos Hannover 96. Lykke til!

Jack Wilshere (Midtbane): Etter 17 år i Arsenal-systemet har den engelske midtbanespilleren valgt å ikke forlenge med kanonene, og ferden går dermed videre - destinasjon enn så lenge ubestemt, men det ryktes om at West Ham er interessert i å signere Wilshere, men bare for ett år (Les mer).

 

RYKTES UT:

Jack Wilshere (Midtbane): Har vært i Arsenal-systemet siden 9-års alderen, men skader har ødelagt mye for Wilshere. Har tidligere måttet være på utlån og er ikke fast i dagens start ellever. Kontrakten går ut i sommer, og spørsmålet er om Jack signerer på ny kontrakt uten særlig lønnsforhøyelse eller om engelskmannen finner annen arbeidsgiver.

Steve Bould (Assistent): (30/5) The Sun melder at Unai Emery kan komme til å kvitte seg med den gamle forsvareren som har vært Arsène Wengers assistent de siste sesongene.

Jens Lehmann (Assistent trener): (30/5) The Sun melder at Jens Lehmanns dager i Arsenal kan være talte.

Joel Campbell (Midtbane/angrep): (06/6) Tyrkiske medier melder at Joel Campbell skal være nære en overgang til Galatasaray. Costaricaneren har vært på en rekke utlån de siste årene og har aldri slått helt til i Arsenal. 

AVSKREVNE RYKTER:

Mikel Arteta (Manager/Manchester City): Arsenals tidligere midtbanespiller har oppholdt seg et år i Manchester City under Pep Guardiolas vinger. Ble linket av bla. BBC til managerjobben i Arsenal og skal også ha vært nært, men The Gunners har til slutt valgt Unai Emery.

Massimiliano Allegri (Manager/Juventus): Har vært koblet til Arsenals managerjobb etter en lengre periode i Torino og Juventus, men gikk i samme tid ut og uttalte at han så hans framtid i Italia og hos den gamle dame.

Gooner Till I Die!