Cazorla forlater klubben

Av: Joakim Rødven 22.05.18

Så var det omsider slutt for Santi Cazorla.

Etter drøye to tunge år på sykestuen er det omsider slutt for den lille magikeren fra Spania. 

Mandag 21. mai ble det offentlig at Santi ikke får forlenget kontrakten sin med Arsenal, og vil dermed forlate klubben når kontrakten han går ut i juni.

Den nå 33 år gamle teknikeren fikk en akillesskade tilbake i oktober 2016, og har ikke maktet å komme tilbake i godt gammelt slag siden den gang. 

Før Arsenals siste hjemmekamp kunne man se Santi varme opp for seg selv før de andre spillerne kom ut på banen, men det ble altså hans siste opptreden på Emirates i Arsenal-trøye.

Spanjolen har siden overgangen sommeren 2012 vært en sentral brikke på midtbanen, og har i løpet av de seks årene han har vært i Arsenal fått med seg 180 offisielle kamper. I de kampene har det totalt blitt 29 mål.

Klubbens Chief Executive, Ivan Gazidis, hadde følgende å si om Cazorla:

- Santi er alltid en av mine favorittspillere å se på. Hans naturlige ferdigheter med begge bein, hans raske tankegang og bevegelse har vært en viktig brikke for prestasjonene våre de siste årene. Han spilte med en glede og frihet som er veldig sjelden. Vi ønsker ham lykke til i fremtiden og takker ham for hans viktig bidrag for klubben.