Før kampen: Altetico (B)

Av: Joakim Rødven 03.05.18

Den største kampen så langt denne sesongen står for tur på Vicente Calderon.

Arsenal

Med så å si null og niks å spille for i serien stilte Arsène Wenger med et ganske reservepreget lag mot United i helgen. Spillere som Koscielny, Mustafi, Monreal, Wilshere og Özil ble alle hvilt.

Det betyr at Wenger satser rubbel og bit på å vinne Europa League denne våren.

Dette kommer også til å bli Arsenal-managerens 250. kamp i Europa-sammenheng, og selv sier han at han planlegger å øke den til 251 før han gir seg til sommeren. 

Utgangspunktet ble derimot noe vanskeligere da Griezmann satte inn 1-1 på Emirates, som gjør at Arsenal MÅ opp og frem for å score i den spanske hovedstaden.

Noe man kan ta med seg som et positiv inn mot kampen, er at Arsenal bare har tapt én kamp på bortebane i Europa League denne sesongen; mot Köln. 

I de fem andre bortekampene denne sesongen har Arsenal totalt scoret 12 mål. Så muligheten ligger der så definitivt.

 

 

Atletico Madrid

Mens Arsenal må opp og score, kan Diego Simeones karer nøye seg med 0-0 for å ta seg videre. Det er også noe som er fullt innen rekkevidde.

For i de siste 11 kampene har Atleti ikke sluppet inn et eneste mål på hjemmebane (i alle turneringer). Sist baklengsmål på Vicente Calderon var 20. januar mot Girona. 

Det ventes at Diego Costa starer sammen med Griezmann på topp for spanjolene, så det blir en tøff kamp i begge ender av banen for de tilreisende fra London.

 

Sannsynlige lagoppstillinger:

Atletico (4-4-2): Oblak; Gimenez, Godin, Savic, Hernandez; Koke, Gabi, Saul Niguez, Correa; Costa, Griezmann

Arsenal (4-3-3): Ospina; Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal; Xhaka, Wilshere, Ramsey; Ozil, Mkhitaryan; Lacazette

 

Tre kjappe fakta

* Arsenal har ikke vunnet på seks bortekamper i Spania (2 uavgjorte og 4 tap). Sist seier var 1-0 mot Real Madrid i 2006.

* Atletico Madrid har bare tapt én av sine 17 siste hjemmekamper i Europa (13 seire og 3 uavgjorte). Det tapet kom mot Chelsea i CL-gruppespillet i høst.

* Skulle Arsenal gå til finalen, vil det bli den første gangen siden 2005/06 at det er et engelsk lag i begge de to europeiske turneringene i samme sesong.

 

Tid og TV

Avspark er kl. 21:05

Kampen vises på MAX.

Atletico Madrid 1

Costa (45)

Arsenal 0