En etterlengtet opptur

Av: Joakim Rødven 09.03.18

Endelig fikk Arsenals utvalgte en opptur - og det på mektige San Siro.

Det har vært noen dystre, dystre uker i Nord-London. Selv om heller ikke AC Milan har hatt noen minneverdig sesong i 2017/18, var de naturlig nok favoritter hjemme mot et Arsenal som ikke hadde vunnet på fire strake kamper.

Og det så mørkt ut i åpningsminuttene. 

Italienerne presset på, helt klart med en ambisjon om å utnytte et usikkert bortelaget og stresse Arsenal fra start.

The Gunners red derimot unna stormen de første 5, 10 og 15 minuttene.

Og overraskende nok (får vi kanskje si?) kunne Arsenal for en sjelden gangs skyld juble over å ta ledelsen - til og med på bortebane! 

I det 15. spilleminuttet spilte Mesut Özil en glimrende pasning til nykommer Henrik Mhkitaryan, som via en forsvarsspiller hamret inn 1-0 for Arsenal.

Det satte nok en støkk i Gennaro Gattuso og co, og vondt ble verre - eller bedre sett med Arsenal-øyne - da Aaron Ramsey fintet ut Gianluigi Donnarumma og satte inn 2-0 langt inne i overtiden av 1. omgang.

Flere mål ble det ikke etter pausen, og Arsenal kunne ta med seg et svært gunstig resultat før hjemmeoppgjøret om en uke. 

Spesielt gledelig var det å se kampviljen, strukturen, disiplinen og de gode samhandlingene i laget. Dette er det lenge siden vi har sett.

Man kunne fremdeles se noen skumle tendenser, i negativ forstand, i de bakre rekker, men denne gangen slapp vi unna.

Arsenal kan ennå ikke friskmeldes, men dette var et langt steg i rett retning. Så handler det nå om å bygge videre på den positive opplevelsen inn mot Watford-kampen på søndag, for vi igjen tar imot AC Milan på vår egen storstue.

VCC!

AC Milan 0


Arsenal 2

Mkhitaryan (15)
Ramsey (45+5)