Hjulene har begynt å rulle igjen

Av: Joakim Rødven 12.03.18

For andre kamp på rad kunne Arsenal juble for seier.

Og det - utrolig nok - til og med med to strake «clean sheets».

Med Laurent Koscielny hvilt (trolig med tanke på kampen på torsdag) var det Shkodran Mustafi man måtte stole på i midtforsvaret. Det gjorde han også med god bravur og stanget like gjerne inn 1-0 etter et hjørnespark allerede i det 8. spilleminuttet.

Watford fikk testet Petr Cech utover i omgangen, men tsjekkeren holdt god stand i jakten på å endelig få sin 200. smultring i Premier League.

Til pause stod det fremdeles 1-0, men etter en glimrende gjennomstikker av Henrik Mkhitaryan fikk endelig Pierre-Emerick Aubameyang nettkjenning igjen etter å ha samhandlet godt med sin kamerat fra Dortmund-tiden.

Bare noen få strakser etter Arsenals andre for dagen fikk Watford en stor mulighet til å redusere på straffespark, men etter å ha sluppet inn 15 strake straffespark stoppet det der. Troy Deeney hamret til ca. midt i mål, men den rutinerte sisteskansen fikk akkurat opp en hånd og slo ballen unna.

Dette var Cech første strafferedning siden 21. oktober 2014, den gang mot NK Maribor - i Chelsea-trøye.

I stedet økte heller Arsenal ledelsen drøye kvarteret før full tid. Mesut Özil. Aubameyang. Mkhitaryan. Bang 3-0.

Positivismen har blitt sådd på Emirates denne uken, så får vi håpe at også uken blir fulgt opp med god høsting. Allerede på torsdag venter AC Milan på vår egen storstue, og så lenge vi klarer å unngå tap (eller i alle fall ikke taper med mer enn et mål), så er vi videre til kvartfinalen i Europa League.