Snudde kampen etter festfotball

Av: Joakim Rødven 22.10.18

Etter et selvmål av Hector Bellerin slo Arsenal kraftig tilbake.

Arsenal er inne i en solid form for tiden, og med seier over Leicester kunne The Gunners sikre seg sin 10. strake seier i alle turneringer.

Det var derimot revene fra Midlands som var hissigest frempå og etter en halvtimes tid skulle de bite fra seg. 

Etter å ha fosset frem på gjestenes venstreside forsøkte Benjamin Chilwell lykken. Via en uheldig Hector Bellerin skiftet ballen retning og satte Bernd Leno helt ut av spill. 1-0 til bortelaget.

Men Arsenal hadde langt i fra sagt siste ord i kampen.

Like før dommeren blåste i fløyten for å sende lagene i garderoben vartet hjemmelaget opp med fantastisk angrepsspill. 

Først, etter å ha mottatt ballen på midtbanen, forserte kaptein Mesut Özil fremover før ballen ble spilt ut til en fremadstormende Bellerin. På et touch spilte spanjolen inn til Özil som kontrollert plasserte inn en strøken utligning via stolperoten.

Det gav Arsenal ny energi inn i den andre omgangen, og etter å ha mørnet beina til gjestene satte Unai Emery innpå friske bein i Pierre Emerick Aubameyang og Matteo Guendouzi.

Førstnevnte brukte ikke lang tid på å markere seg, og etter at Özil tredde gjennom Bellerin på nytt med en utsøkt pasning fikk Aubemeyang enkelt sette inn 2-1. Snuoperasjonen var komplett - men ikke ferdig.

For Aubameyang ville ha mer. Et utenomjordisk angrep startet med Özil, og etter at Alexandre Lacazette flikket gjennom tyskeren vartet Arsenal-kapteinen opp med en frekk utsidepasning. Pasningen landet i beina til den gabonske angriperen.

Ingen feil ble gjort. 3-1. Takk for kaffien.

Lacazette fikk ikke en scoring, men det går bra. Arsenal er i siget. Tre nye poeng. Lagets tiende strake seier. Og vi er inne blant topp fire etter ni serierunder.

Laget er i form! Come on Arsenal!

Arsenal 3

Özil (45)
Aubameyang (63' 66)

Leicester City 1

Bellerin (SM) (31)