Av: Joakim Rødven 15.09.18

Etter å ha høstet mye kritikk i sesongåpningen, svarte sveitseren med en drømmescoring.

Under Unai Emery har Granit Xhaka vært et fast inventar, noe Arsenal-fansen har mottatt med blandede følelser.

Mye har vært negative følelser, men mot Newcastle skulle sveitseren slå tilbake.

Den første omgangen var lite å skrive hjem om, og selv om ingen av lagene maktet å skape det helt store var Newcastle ikke langt unna å skape problemer for Arsenals bakre rekker.

Etter at lagene gikk målløse til pause, skulle det ikke ta lang tid før bortefansen skulle få kunne slippe jubelen løs.

Bare noen minutter etter sidebytte fikk Arsenal frispark i en veldig god posisjon, og Xhaka gjorde seg klar til å lade kanonen. Ballen ble pisket over muren og inn i Martin Dubravkas venstre hjørne.

En svært etterlengtet opptur for Xhaka, og 1-0 til The Gunners.

Tyske Mesut Özil har også vært en spiller under lupen i det siste, men like før timen var spilt skulle også han få en grunn til å smile i nord.

Etter et bra Arsenal-trykk fikk midtbanespilleren, som nylig har lagt opp sin landslagskarriere, avslutte upresset mot målet til Dubravka. Sisteskansen fikk en hånd på ballen, men ikke nok til å slå den ut fra målet. 2-0!

Newcastle så lenge ut til å ha smultring i målprotokollen, men inne i overtiden stanget Ciaran Clark inn reduseringen for The Magpies.

Det var derimot «too little, too late» for Rafa Benitez' menn – som for fjerde gang denne sesongen taper 2-1.

For Arsenals del var det laget tredje strake seier, etter en tøff start på årets sesong. Emery og co klatrer derfor opp på en midlertidig 7.-plass – seks poeng bak ligaleder Chelsea.